Lapsuudenkodissani ei juurikaan harrastettu Jacky-makupaloja tai nami-nameja. En traumautunut siitä sen suuremmin, koska kaupan vanukkaiden sijaan saimme äidin tekemää suklaakiisseliä. Vähän samaa sarjaa kaupan leivän, pullan ja mehun kanssa. "Äiti, miksei meillä koskaan ole Mehukattia?" Näin jälkeenpäin asiaa arvostaa kovasti.
Ei siis liene yllätys, että tämä Omenamintun suklaavanukasresepti kolahti minuun heti. Ihanan nostalgista! Muutin nimen kaakaovanukkaaksi, koska sitähän tässä on. Suklaavanukas kyllä kuulostaa hienommalta, että ehkä sitä sunnuntaisin ja arkisin kaakaovanukasta.
Käytin täysmaitoa, lopputulos olikin sangen täyteläinen. Kevytmaitoversio sopisi ehkä paremmin arkijälkkäriksi.
Kas tässä, ihana nostalgiapläjäys. :)
KAAKAOVANUKAS
4:lle½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatanko halkaistuna tai 2 tl vaniljasokeria
maissitärkkelysjauhoa
1 pieni kananmuna
Pinnalle: raastettua tummaa suklaata
Mittaa kaikki aineet pinnoitettuun
kattilaan (myös paksupohjainen teräskattila sopii tarkoitukseen).
Sekoita hyvin ennen kuin alat kuumentamaan.
Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes
seos muuttuu sakeaksi ja kiehahtaa.
Katkaise levystä virta ja jatka
sekoittamista vielä muutaman minuutin ajan.
Mikäli käytit vaniljatankoa, poista
se ja kaada jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Peitä kelmulla ja
pane jääkaappiin noin 3 tunniksi, jotta vanukas hyytyy. Ripottele päälle raastettua tummaa suklaata.