lauantaina, marraskuuta 02, 2013

Kaakaovanukas




Lapsuudenkodissani ei juurikaan harrastettu Jacky-makupaloja tai nami-nameja. En traumautunut siitä sen suuremmin, koska kaupan vanukkaiden sijaan saimme äidin tekemää suklaakiisseliä. Vähän samaa sarjaa kaupan leivän, pullan ja mehun kanssa. "Äiti, miksei meillä koskaan ole Mehukattia?" Näin jälkeenpäin asiaa arvostaa kovasti.

Ei siis liene yllätys, että tämä Omenamintun suklaavanukasresepti kolahti minuun heti. Ihanan nostalgista! Muutin nimen kaakaovanukkaaksi, koska sitähän tässä on. Suklaavanukas kyllä kuulostaa hienommalta, että ehkä sitä sunnuntaisin ja arkisin kaakaovanukasta.

Käytin täysmaitoa, lopputulos olikin sangen täyteläinen. Kevytmaitoversio sopisi ehkä paremmin arkijälkkäriksi.

Kas tässä, ihana nostalgiapläjäys. :)

KAAKAOVANUKAS
4:lle

7 dl maitoa
½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 vaniljatanko halkaistuna tai 2 tl vaniljasokeria
 maissitärkkelysjauhoa
1 pieni kananmuna

Pinnalle: raastettua tummaa suklaata

Mittaa kaikki aineet pinnoitettuun kattilaan (myös paksupohjainen teräskattila sopii tarkoitukseen). Sekoita hyvin ennen kuin alat kuumentamaan.

Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu sakeaksi ja kiehahtaa.

Katkaise levystä virta ja jatka sekoittamista vielä muutaman minuutin ajan.

Mikäli käytit vaniljatankoa, poista se ja kaada jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin noin 3 tunniksi, jotta vanukas hyytyy. Ripottele päälle raastettua tummaa suklaata.