tiistaina, lokakuuta 29, 2013

Heti hellalle: Feta-kasvismusaka



Uunituore Ruoasta Viiniin - makumatka Euroopan halki pääsi testiin heti. Harvinaista, että jaksan innostua uudesta keittokirjasta toteutusasteelle näin ripeästi. Sain kirjan lahjaksi viikonloppuna, kiitos siitä!

Se, mikä ei innosta on bloggerin takkuilu. Tein nimittäin tämän postauksen kahdesti, koska ensimmäisen kohdalla ohjelma jumiintui ja kaikki tekeämäni säädöt katosivat. Haluaako joku suositella jotain toista palvelua kenties?

Marinat sikseen, resepti oli oikein toimiva ja lopputulos maistuva. Kirja on kaunis nojatuoli matka Euroopan keskeisimmille viinialueille, juomasuositukset kutkuttelevia ja reseptit rouhean simppeleitä. Kerrassaan houkutteleva paketti, jonka voi tilata omakseen vaikka täältä.




FETA-KASVISMUSAKA
Reilu satsi, noin 4-6:lle

2 sipulia
2 punaista paprikaa
2 vihreää paprkaa
2 pientä munakoisoa
2 pientä kesäkurpitsaa
1 prk kuorittuja tomaatteja
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
5-8 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
persiljaa
timjamia
basilikaa
rosmariinia

150 g fetajuustoa
valkopippuria
hunajaa
suolaa

 
Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja munakoisot oliiviöljyssä. Lisää muut aineet joukkoon ja hauduta noin 30 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Kuutioi fetajuusto ja lisää kasvispataan varovasti sekoittaen. Unohda muuten ne kevytfetat, tässä tarvitan kunnollinen, maukas feta. Se antaa sen viimeisen silauksen ruoalle.

Anna mukautua hetki ennen tarjoilua. Mausta pata valkopippurilla, tarkista maku ja säädä tarvittaessa hunajalla ja suolalla.