lauantaina, lokakuuta 19, 2013

Kake ja buljong
Stockan Herkku on kuulkaa vaarallinen paikka. Retkahdan siellä aina, nimittäin heräteostoksiin. Vaikka menisin ostamaan vain maitopurkkia, päädyn kassalle korin kanssa, jossa majailee sen maitopurkin lisäksi vaikka ja mitä. Viimeksi koriini hyppäsivät Renée Voltairen Furikake siemensekoitus sekä Lantbuljong Citrongräs & Chili. Ei auta, vaikka menisin kauppaan listan kanssa tai ilman koria, jotenkin ne mielenkiintoiset jutut vaan päätyvät kassahihnalle. Kivat pakkaukset eivät yhtään helpota tätä kiusausten välttämistä.

Furikake on siemensekoitus, jossa on mustia ja vaaleita seesaminsiemeniä, shisoa ja merilevää. Jotenkin tässä on kevyen suolainen maku, vaikka lisättyä suolaa ei olekaan. Maistoin sellaisenaan ja salaatin päälle ripoteltuna. Taisin jäädä koukkuun samoin tein.

Lantbuljong on vielä testaamatta. Mutta nämä kirpeät ja koleat syyskelit houkuttelevat kyllä kovasti jonkun itämaistyyppisen kanakeiton tekemiseen.

Renée Voltairen tuotteita voi ostaa ainakin Stockan Herkusta, Anton & Antoneista sekä ilmeisesti joistain luontaistuotekaupoista. Ja toki heillä on myös oma verkkokauppa, jossa on tyrkyssä koko sortimentti.

Kuvat lainattu Renée Voltairen verkkosivuilta.