Tunnelmasta toiseen. Jos possukasti on arjen luksusta ja viikonloppujen hellimisherkku, rapujuhlat ovat sitten ihan oma juttunsa. Niitä ei kyllä kestä montaa kertaa per sesonki. Minulle riittää ihan vaan yhdet. :)
Itse en tajua ravuista noin maun puolesta yhtikäs mitään,
allerginen kun olen. Mutta tillisnapsin osasin tehdä minäkin. Ja se maistui ihan hyyvältä, ilman niitä rapujakin. Ohjeistusta kurkin täältä ja täältä.
TILLISNAPSI LIMETILLÄ HÖYSTETTYNÄ
70 cl neutraalinmakuista kirkasta
viinaa
½ ruukullista luomutilliä
(½ limetin kuori)
kaunis pullo
Kaada viina lasipulloon. Laita
tillinvarret viinapulloon muutama päivä tai vähintään puoli
vuorokautta ennen juhlia. Anna tekeytyä huoneenlämmössä. Lisää
halutessasi mukaan myös limetin kuorta. Jäähdytä snapsi
pakastimessa ennen juhlia. Tillinvarret voivat olla pullossa
tarjoiluhetkelläkin, ovat aika hauskan näköisiä
Nauti kohtuudella. Muuten laulat ihan liikaa ja seuraavana päivänä ei laulata lainkaan.
Vinkki: Tillisnapsin ei kannata antaa
tekeytyä liian kauaa, maksimi aika on 2 vuorokautta. Sen jälkeen
maku muuttuu tympeäksi. Jos kuitenkin aiot säilyttää snapsia, niin poista pullosta tillit ja limetin kuoret.