keskiviikkona, syyskuuta 18, 2013

Rapujen juhlaa ja tillisnapsi


Tunnelmasta toiseen. Jos possukasti on arjen luksusta ja viikonloppujen hellimisherkku, rapujuhlat ovat sitten ihan oma juttunsa. Niitä ei kyllä kestä montaa kertaa per sesonki. Minulle riittää ihan vaan yhdet. :)

Itse en tajua ravuista noin maun puolesta yhtikäs mitään, allerginen kun olen. Mutta tillisnapsin osasin tehdä minäkin. Ja se maistui ihan hyyvältä, ilman niitä rapujakin. Ohjeistusta kurkin täältä ja täältä.


TILLISNAPSI LIMETILLÄ HÖYSTETTYNÄ

70 cl neutraalinmakuista kirkasta viinaa
½ ruukullista luomutilliä
(½ limetin kuori)
kaunis pullo

Kaada viina lasipulloon. Laita tillinvarret viinapulloon muutama päivä tai vähintään puoli vuorokautta ennen juhlia. Anna tekeytyä huoneenlämmössä. Lisää halutessasi mukaan myös limetin kuorta. Jäähdytä snapsi pakastimessa ennen juhlia. Tillinvarret voivat olla pullossa tarjoiluhetkelläkin, ovat aika hauskan näköisiä

Nauti kohtuudella. Muuten laulat ihan liikaa ja seuraavana päivänä ei laulata lainkaan.

Vinkki: Tillisnapsin ei kannata antaa tekeytyä liian kauaa, maksimi aika on 2 vuorokautta. Sen jälkeen maku muuttuu tympeäksi. Jos kuitenkin aiot säilyttää snapsia, niin poista pullosta tillit ja limetin kuoret.