maanantaina, syyskuuta 16, 2013

Arjen parhautta - possukastike



Syksy taisi nyt sitten tulla. Mutta kylläpäs kelpasi lämmitellä tämän maittoisan lihakastikkeen äärellä. Ei haittaa syystuulet tai pienet vesisateet. Hyvä ruoka, parempi mieli. Oli sitten arki tai viikonloppu.


POSSUKASTIKE
4:lle

Noin 450g possusuikaleita / palapaistia tai mieluummin niskaa (kassler)
Voita paistamiseen
suolaa, pippuria
1 iso sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
vettä
soijakastiketta
reilu 1 tl dijon-sinappia
1 dl kermaa


Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata kuumaksi, laita pohjalle reilu köntti voita, anna ruskistua kunnes se alkaa tuoksumaan viehkosti pähkinältä. Paiskaa sekaan kevyesti suolatut ja pippuroidut possusuikaleet ja pistä ruskistellen. Anna suikaleiden hetki tiristä ihan paikoillaan ennen kuin isket lastan sekaan ja alat viuhtoa. Näin lihasnesteet pysyvät lihassa ja ruskistaminen onnistuu.

Lisää mukaan hienonnettu sipuli, vähennä lämpöä hiukan ja kuullota sipuli lihojen joukossa. Ripottele päälle 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoittele vielä pari minuuttia.

Kaada mukillinen vettä joukkoon ja sekoita, kunnes keitos kiehahtaa ja väri tasaantuu. Lisää päälle myös hiukan soijakastiketta, hiukan lisää suolaa ja mustapippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen vajaa tunti.

Pyöräytä mukaan reilu teelusikallinen dijon-sinappia, desi kermaa, sekoita ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia. Maista ja ihastu itseesi entistäkin enemmän.


Tarjoile perunamuusin, raikkaan salaatin ja voissa kiehautettujen herneiden kera.