lauantaina, syyskuuta 21, 2013

Lahden toisella puolen: Tallinnan Leib ja SfäärElokuussa tuli piipahdettua Tallinnassa ihan loistavassa seurassa nauttimassa hengen- ja ruumiinravintoa. Aurinkoinen, lämmin elokesän tunnelma, Robbie Williamsin mahtava keikka laululavalla sekä lounashetket ihanissa ravintoloissa olivat mitä mainioin miniloma. Tällä kertaa ruokapaikoiksi valikoituivat Leib ja Sfäär.

Sfäärin sisustus on moderni ja samassa tilassa on myös designkauppa. 
Katosta roikkuvat paperilinnut olivat hurmaavat.


Leibin tartar oli herkullinen ja makkara-annos sipulihilloineen tuhti, mutta silti jaksoin maistaa vielä mustaleipäjäätelöä.


Elokuun helteessä oli ihana lepuuttaa jalkoja Leibin viileässä ravintolasalissa
 ja siemailla kylmää Proseccoa.

Hieman kyllä pisti taas mietityttämään hintataso suomalaisissa ravintoloissa ja etenkin Helsingissä. Tiedän kyllä alan olevan raskautettu suurilla kustannuksilla ja suhdanneherkkyydellä. Mutta silti, söimme molemmilla kerroilla 3 ruokalajia ja laadukkaat viinit päälle. Emme valinneet halvimpia mahdollisia mistään ja silti selvisimme alle 40 eurolla per daami. Täällä sillä olisi hikiseen saanut safkat, olipa paikka sitten ketjukuppila tai ei. Pakko myöntää, että noilla hinnoilla käyn ilomielin ulkona syömässä vähintään kerran viikossa. Mutta näillä täkäläisillä hinnoilla, kiitos ei.

Laadukas, kosntailematon ruoka, hyvät juomalistat, kohtuulliset hinnat, kaunis miljöö sekä ystävällinen, asiantunteva ja välitön asiakaspalvelu ilahduttivat mieltä kovasti. Jos näistä olisi pakko valita suosikki, olisi se Leib, mutta molemmat ovat hyviä. Jos siis olet menossa Tallinnaan, suosittelen näitä paikkoja lämpimästi!Leib Resto ja Aed
Uus tn 31, Tallinn

Sfäär Resto & Store
Mere Pst 6E, Tallinn