perjantaina, syyskuuta 27, 2013

Kanelikinuskia ja omppupannareita riisijuomasta



Mielikuva kasvimaidoista on terveysruokamainen. Nehän ovat niitä kasvissyöjien ja vegaanien juttuja, mitä lie soijalitkuja eikö vain?

Väärin. Kasvimaidot eivät todellakaan tarkoita pelkkää ituhippeilyä. Ne sopivat ihan kaikille. Varsinkin, jos siitä keittelee kanelin kera kinuskia ja paistelee pannaria kirpakoiden syysomenoiden kera.

Kasvimaidot eivät ole sinänsä ole mikään uusi juttu, mutta valikoimat ovat monipuolistuneet viime aikoina huimasti. Blogiringin kautta päädyin tututumaan Alpron riisijuomaan ja osallistumaan Creative-kisaan, jossa kokataan ja leivotaan kasvimaidoista luovasti.

Maistelin Alpron riisijuomaa myös ihan sinällään. Kylmänä nautittuna se oli ylllättävän neutraalin makuista, eikä yhtään niin jauhoista kuin esimerkiksi kauramaito saattaa olla. Se oli myös mainio pohja  treenin jälkeen riisirpoteiinista tehdylle palautusjuomalle. Ja tämä on muuten sokeriton juoma, toisin kuin esimerkiksi Alpron mantelijuoma. Joka muuten sekin on ihanan makuista, mutta ihan eri juttu!

Kokeile, saatat yllättyä! Ja äänesi voit antaa täällä. Palkinnot ovat muuten mellevät, jos vaikka mielit uutta kameraa tai keittiövälineitä...



PIENET OMENAPANNUKAKKUSET JA KANELIKINUSKIA
12 muffinssivuoallista

Pannukakkutaikina:
2 kananmunaa
4 dl Alpro riisijuomaa
1,5 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl mantelijauhoja
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
0,5 dl sokeria
¼ tl vaniljaa
40 g margariinia sulana

Kanelikinukski:
165 ml Alpro riisijuomaa
0,75 dl tummaa sokeria (Muscovadoa tai fariinia)
0,25 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl voita tai margariinia
pieni kanelitanko

Vuokiin:
4 pientä omenaa
pieni nokare kanelikinuskia / vuoka
jauhettua kanelia

Tee ensin pannukakkutaikina:
Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa. Sekoita joukkoon puolet riisijuomasta. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhot riisijuoman ja kananmunien sekaan.
Kaada joukkoon loput riisijuomasta, mausta suolalla, sokerilla ja vaniljalla. Anna jauhojen turvota nesteessä vähintään puoli tuntia.

Tee tässä välissä riisijuomasta kanelikinuski:
Sekoita kattilassa riisijuoma, sokeri ja hunaja. Laita mukaan kanelitanko. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike hieman sakenee. Kastike saattaa vaikuttaa hieman juoksevalta, mutta se tiivistyy jäähtyessään. Ongi kanelitanko pois keitoksesta. Lisää voi / margariini ja anna jäähtyä hieman tai kokonaan.

Sitten: Pese omenat ja viipaloi ne, ei tarvitse kuoria. Palaa taas pannukakkutaikinan pariin. Sulata voi / margariini. Anna sen jäähtyä hetki, sekoita sitten muiden ainesten joukkoon.
Voitele sillikoniset muffinssivuoat. Jaa taikina vuokiin. Lisää mukaan omenaviipaleet, niitä saa olla reilusti ja pieni nokare kanelikinuskia. Tupsauta päälle hieman kanelia.

Paista: Paistele minipannareita 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä ja "kiinteytyä" hetken ajan. Tarjoa loppu kinuski pannareiden kanssa. Kukaan ei varmaan pahastu jäätelöstä tai kermavaahdostakaan.

Note to self: Jos haluat maidottomia pannareita, muista käyttää maidotonta margariinia. Kukaan ei toki estä käyttämästä ehtaa voita.





 Yhteistyössä Alpro