maanantaina, huhtikuuta 22, 2013

Jamien quesadillat


Grillikausi starttailee, vaikka takapihalla onkin vielä lumikasoja. Nämä mainiot quesadillat ja guacamole sopivat hyvin kaudenkäynnistysmeininkiin. Resepti tupsahti ensin telkusta jostain Jamien showsta, pakkohan se oli kaivella jälkeenpäin netin syövereistä. Järkkyhyviä, jopa ilman olutta!


JAMIEN QUESADILLA JA GUACAMOLE

Guacamole:
2-3 avokadoa
2-3 tomaattia siemenet poistettuna
2 punaista chiliä
kourallinen kevätsipulisilppua
kourallinen korianteria
2 tomaattia
ripaus suolaa
1/2 avokado
mustapippuria myllystä
sitruuna- tai limemehua

Pilko tehosekoittimeen 2 tai 3 kypsää avokadoa, 2-3 kypsää tomaatti (kannattaa poistaa siemenet) ja hieman pilkottua chiliä, josta myös kannattaa poistaa siemenet. Lisää mukaan silputtua kevätsipulia ja kourallinen tuoretta korianteria. Pyöräytä tahnaksi tehosekoittimessa ja siirrä se sitten kulhoon. Tahnoituksen voi toki hoitaa myös Bamixilla.

Jos haluat tahnaan hieman rouheamman tekstuurin, lisää mukaan vielä hieman pilkottua tomaattia ja puolikas avokadosta. Mausta suolalla, pippurilla ja limetti- tai sitruunamehulla. Sekoita hyvin, maista ja säädä makuja mielesi mukaan.

Quesadilloihin:
2 isoa kourallista maukasta cheddaria
kevätsipulia ohueksi siivutettuna
muutama kourallinen silputtua tuoretta korianteria
basilikaa silputtuna
(punainen paprika)
vihreää tai punaista chiliä

Tarjoiluun: ranskankermaa, olutta

Quesadillojen täytettä varten sekoita kulhossa juustoraaste, ohueksi viipaloitu kevätsipuli, silputtu tuore korianteri ja basilika, ohueksi viipaloitiu paprika (meiltä taisi unohtua) ja hieman hienonnettua chiliä (Muista poistaa siemenet!)


Laita kahden tortillalätyn väliin puoli kourallista täytettä. Paina tortilla tiivisti toisiaan vasten ja paista ne joko grillissä tai pinnoitetulla pannulla. Keskilämmöllä noin puolitoista minuuttia per puoli riittää hyvin rapean paistopinnan saamiseksi.

Leikkaa quesadilla neljään osaan ja tarjoile guacamolen, ranskankerman ja oluen

 Note to self: Tarvittaessa voit täyttää quesadilla valmiiksi ja laittaa ne jääkaappiin odottamaan paistamista.Täytteestä voi tehdä ruokaisamman tuunaamalla sitä vaikka kypsällä kanalla, possulla, kalalla tai merenelävillä.