tiistaina, helmikuuta 12, 2013

Porkkanaraasteen uudet vaatteet



Suhteeni porkkanaraasteesen on ollut kutakuinkin yhtä laimea kuin suhteeni rusinoilla höystettyyn lantturaasteeseen tai säilykeananas-kiinankaalisalaattiin. Ei siis mitenkään lämmin tai läheinen.

Tämä Hesarin porkkanaraasteen aasiahenkinen, 2010-lukulainen versio kyllä lämmitti suhdettani tähän kouluruokaklassikkoon. Valmistuu myös kiireessä ja käy lisukkeeksi melkein mille vaan.


PORKKANA-KORIANTERIRAASTE

4–5 (500 g) isoa porkkanaa

1 ruukku korianteria

3 rkl kurpitsansiemeniä
 


Maustekastike:

1 tl korianterinsiemeniä

4 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl sokeria (meillä tällä kertaa vain 1 tl palmusokeria)

2 rkl oliiviöljyä

ripaus suolaa

Kuori ja raasta porkkanat raastimella karkeaksi tai suikaloi julienne-veitsellä. Hienonna korianteri.
Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia, kunnes ne alkavat poksua ja saavat paahtuneen värin.

Murskaa korianterinsiemenet morttelissa. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja korianterinsiemenet salaattikulhossa.

Lisää kulhoon porkkanasuikaleet, korianterisilppu ja kurpitsansiemenet. Sekoita joukkoon oliiviöljy. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita ja anna maustua puolisen tuntia. Tarjoa lisäkkeenä tai vaikka eväspatonkien täytteenä.

Note to self: Sujui ihan hyvin ilman tuoretta korianteria ja toisella kertaa kurpitsansiementkin tulivat paahdettuina suoraan pussista. Korianterin sijalle voisin laittaa myös tuoretta minttua.