sunnuntaina, joulukuuta 23, 2012

Teesuklaa eli Earl Grey-maustetut suklaatryffelitViime vuonna suklaatryffelini menivät reseptivirheen takia vähän metsään ja päätyivät kaakaoksi. Nyt oli siis vihdoin revanssin aika ja päädyin kokeilemaan Ruokapirkassa julkaistua Suomen kokkimaajoukkueen reseptiä. Ainakin reseptin taustojen pitäisi olla kunnossa!

Ja kyllä vaan, tällä kertaa onnistuin. Maut olivat tasaantuneet ihanasti muutaman päivän aikana, suklaassa oli vieno sitruksen maku. Aleksin vinkistä kävin hakemassa Caffista Praluksen kaakaojauhetta. Tässä kohtaa panostaminen kannatti. Tryffelin kaakaojauhepinnoitus maistui kerrankin ihan suklaiselle, ei yhtään karvaalle, kitkerälle tai palaneelle.

 
SUKLAATRYFFELIT EARL GREY-TEELLÄ MAUSTETTUNA

1,25 dl kuohukermaa
1 rkl Earl Grey-irtoteetä
150 g hyvää tummaa suklaata
1 rkl (17 g)  hunajaa
25 g     voit
tummaa kaakaojauhetta

Vaihe 1

Sekoita kylmä kerma ja teenlehdet keskenään pienessä kattilassa. Peitä kannella ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Vaihe 2
Lämmitä kerma ja teelehdet kiehumispisteeseen. Siivilöi kerma ja mittaa se. Kermaa tarvitaan 0,9 dl. Lisää paloiteltu suklaa ja hunaja kerman joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon voi. Jos ainekset eivät ota sulaakseen, lämmitä hyvin varovasti liedellä. Suklaahan palaa todella helposti eli maltti on valttia!

Vaihe 3
Anna seoksen jähmettyä peitettynä jääkaapissa yön yli. Tai vaikka enemmänkin, ei haittaa.

Vaihe 4
Muotoile seoksesta palloja. Yritä epätoivoisesti saada kaikkista saman kokoisia ja mallisia. Käytin tässä vaiheessa kertishanskoja, silti suklaata ja kaakaojaihetta oli lähes kaikkialla...  Pyörittele pallot kaakaojauheessa. Säilytä tryffelit jääkaapissa. Tarjoa kahvin tai portviinituikun kanssa.