keskiviikkona, joulukuuta 26, 2012
Puolukkaiset poropullat
En oikein tiedä, mistä aloittaisin joulujuttujen kirjaamisen, joten aloitetaan sitten epäloogisesti vaikka näistä lihapullista. Lihapulla sinällään ei liene mitään perinteistä jouluruokaa, vaikka sitä kaikenmoisissa pitopöydissä paljon näkeekin. Jostain syystä nämä mehevät poropullat olivat kuitenkin kovin suosittuja tänä jouluna, jopa mummini kehui niitä. Ja mummi on mun ehdoton kotiruokakeittiöidoli!
Ohjeen nappasin suoraan Mustapippuri.fi:stä. Toimi mainiosti. Nämä sopisivat mainiosti myös Vuodenvaihtajaisbileiden tarjoiluihin.
POROLIHAPULLAT
4:lle
400 g poroa jauhelihana
1 pieni sipuli
tilkka öljyä
1-2 tl suolaa
0,5 tl maustepippuria (kannattaa jauhaa itse morttelissa)
1 pieni kananmuna
1 dl kermaa
2 rkl ruiskorppujauhoja (tai tavallisia)
1 dl puolukoita
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi pannulla. Laita kulhoon jauheliha, jäähtynyt sipuli, suola, maustepippuri, kananmuna, kerma ja korppujauhot. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja vaivaa taikinaa hetken aikaa puuhaarukalla tai niinkuin minä, ihan omilla pikku kätösillä.
Pyöritä taikina pulliksi ja paista ne kypsiksi voissa paistinpannulla tai 200 asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan. Minä tein niin, että ensin uunitin ja sitten pyöräytin pullat vielä voin ja pannun kautta.
Tarjoilin näitä pompuloita mustaherukkasinapin kera, josta vissiin pitääkin blogata sitten seuraavaksi.
Note to self: Puolukat voinee korvata karpaloilla tai puolukkasurvoksella, jos ei ehtaa tavaraa sattumoisin löydy.