maanantaina, joulukuuta 03, 2012

Parahin palsteri



Viimeksi tänään alkoi kaupan vihannesosastolla näyttää todella talviselta. Eihän siellä lunta toki ollut, mutta aika ankeilta, naheilta ja valjuilta alkavat viheriöt vaikuttaa. Vai oliko se vain tämä maanantai?

Onneksi ovat juurekset. Tänä syksynä olen erityisesti tykästynyt palsternakkaan hieman pähkinäiseen makuun. Kulinaarimurulan Jaana tarjoili sille erinomaisen reseptin, joka on ihan pakko kirjata tänne itsellekin ylös. En muuttanut mitään, lisäsin vain tilkan sitruunamehua. Palsternakkasotto-/rotto tarjoiltiin poron ja lakun keralla.


PALSTERNAKKAA RISOTON HENGESSÄ
2:lle

300 g palsternakkaa
50 g voita
1-2 dl vettä
50 g parmesania
suolaa
mustapippuria
sitruunamehua

Kuori palsternakka ja paloittele se niin pieniksi ja tasaisiksi kuutioiksi kuin kykenet.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon palsternakat. Freesaa kuutioita hetki ja lisää kattilaan desin verran vettä.

Anna pöhistä kohtalaisella lämmöllä kunnes vesi on haihtunut.  Raasta juusto. Jos palsternakat eivät ole vielä kypsiä, lisää vielä hiukan vettä ja anna pöhistä lisää. Varo kuitenkin, etteivät juureskuutiot mene täysin muhjuksi!

Lisää kattilaan raastettu juusto ja sekoita hyvin. Mausta ruoka suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.