perjantaina, joulukuuta 14, 2012

Luomuglögi Lapista




Pohdimme ystävän kanssa tuossa männäviikonlopun juoksulenkillä, olemmeko jouluihmisiä. Omalta kohdaltani päädyin määrittelyyn semi-jouluihminen: tykkään joulusta, jaksan vähän intoilla, ainakin ruuista ja viineistä ja välillä valmistellakin, mutta kieltäydyn stressaamasta.

Viikkokausia meillä ei jouluun valmistauduta tänäkään vuonna. Jostain ihmeen syystä en ole edes keitellyt glögejä, kuten yleensä. Kaupastakin on tarttunut mukaan glögitötsä ihan muutamia kertoja. Alkon perinteinen hehkuviini oli kammottavan alkoholista, Blossan vuosikertaglögi ihan mielenkiintoista, mutta suosikikseni on noussut ihan alkoholiton, luomu, Lapin Maria-glögi. Klassinen Hommanäsin glögi on löytänyt haastajansa.

Mustaherukkaa, variksenmarjaa ja ihania mausteita hyvässä suhteessa, ei liikaa sokeria. Kaunis pullo. Saatavilla hyvinvarustetuista ruokakaupoista, omani taisin ostaa Stockalta. Maista!

Ja jos haluat keitellä glögejä itse, niin vilkaisehan toki nämä edellisten vuosien tuoksuvat juomat.

Kuvan lainasin Lapin Marian sivuilta. Ja tämä ei ole maksettu mainos.

Note to self: Terästä tarvittaessa mustaherukkaliköörillä, mustikkaliköörillä tai vaikka ihan vaan vodkalla.