maanantaina, syyskuuta 03, 2012

Kellohallin keittiökirppiksellä

 


Kuluneen viikonlopun aikana on Helsingissä nautittu useammasta ruoka-aiheisesta tapahtumasta. Ravintola Nokka piti Katajanokalla pientilatoria ja paljon puhuttu Helsingin kaupungin Teurastamo-projektiin liittyvä Kellohalli avasi ovensa. Lauantain avajaisten jälkeen sunnuntain oli vuorossa keittiökirppis, jossa oli mahdollista laittaa kiertoon omia keittiökamppeitaan, ruokalehtiä, keitookirjoja, myydä leivonnaisia tai vaikka oman pihan omenia. Lisäksi Kellohallin ravintolassa oli myynnissä soppaa, voileipiä, kahvia, suklaakakkua ja sorbettia. Avoinna oli myös lukusali, jossa Helsingin kaupunginkirjaston valikoimien keitto- ja designkirjojen selailumahdollisuuksien lisäksi oli esillä valokuvanäyttely.

Piipahdimme paikalla iltapäivällä, emme myymässä vaan uteliain mielin. Porukkaa oli liikkeellä mukavasti, tosin kirpparimyyjiä ja sorttimenttia aika vähäsen. Olimmekohan liian myöhään liikkeellä vai oliko kyseessä vain ns. alkukankeus?

Herkkuja ja kamppeita myynnissä.

Kirppistelyn lomassa hörppäsimme kahvit ja jaoimme voileivän ja suklaakakkupalan. Itse leivottu leipä oli päällystetty possunkyljellä ja sinppimajoneesilla. Suklaakakku oli suklaista ja tahmeaa ja sopivan vähäsokerista, juuri minun makuuni. Kahvi peruspauligia, Iittalan kupista (huom ei mukia, mutta ei kutitenkaan tassia, mitä häh? Vai olenko vain konservatiivi?). Bisset viittasivat Hartwalliin,  Lapinkulta-logo oli aika iso.  No, isoilla on rahaa.

Possuleipää. Leivän kuori oli todella rapeaa, 
jopa hieman hankalaa syödä. Mutta maukasta!

Kiettiökirppiksiä on luvassa lisää syksyn mittaan! Toivottavasti homma lähtee kunnolla lentoon syksyn edetessä, seuraava 23.9. Ja kellohalliinkin saataisiin vaikka tarjottimetkin.