torstaina, elokuuta 30, 2012

Kesäkurpitsa-halloumipihvit ja limellä maustettu jogurtti



Kun kerran tänä kesänä on tuota kesäskurpitsaa riittänyt niin itselle,  naapureille, ystäville, sukulaisille ja kummin kaiman serkuille, niin onpahan tullut tehtyä siitä kaikenlaista. Nämä makoisat pihvit taisivat olla jo edelliskuun Yhteishyvän Ruoka-lehdessä (josta en yleensä löydä yhtään mitään mielenkiintoista kokattavaa), mutta meillähän yleensä tullaan tällä viisiin vähän jälkijunassa. Sitäpaitsi kesäkurpitsan sesonki jatkuu, edelleen. Yhteishyvä siis yllätti positiivisesti!

Pusikosta poimittu tuore kesäkurpitsa muuten säilyy häkellyttävän pitkään jääkaapin vihanneslaatikossa. Ellei sitten päädy näiksi pihveiksi!



KESÄKURPITSA-HALLOUMIPIHVIT JA LIMELLÄ MAUSTETTU JOGURTTI
8 kpl (riippuen pihivin koosta)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
150 g halloumia
1 kananmuna
yrttisilppua, esim. tilliä, basilikaa ja persiljaa
mustapippuria myllystä
oliiv- tai rypsiiöljyä paistamiseen

Limellä maustettu jogurtti:
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 limetin raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
muutama tippa tabascoa

Tarjoiluun: rucolaa (jos sattuu olemaan)

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna sen maustua pihvien teon ajan.

Raasta kesäkurpitsa ja laita se hetkeksi siivilään valumaan. Raasta myös halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa kanamunan, yrttien ja pippurin kanssa. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä pieniä pihvejä. Anna pihvien ruskistua molemmin puolin. Tarjoile limetti-jogurttikastikkeen ja rucolan kanssa.



Nämä pienet pihvit olivat sangen hankalia kuvattavia, 
valkoisesta kastikkeesta nyt puhumattakaan...