sunnuntaina, heinäkuuta 15, 2012

Veikeä vesimelonicurry

 

En ole mikään suuren suuri vesimelonin ystävä, mutta kesällä se kyllä maistuu. Lisäksi viime aikoina olen herännyt tajuamaan sen(kin) monikäyttöisyyden.

Jokihaka kokkaa-blogissa oli tovi sitten mielenkiintoisen kuuloinen vesimelonicurryn ohje. Mitä ihmettä? Pakko kokeilla, ja pian!

Tuumasta toimeen. Yleensä niin kovin ennakkoluuloton Miespuolinenkin kohotti hieman kulmiaan kurkatessaan patojen ja pannujen sekaan. On onneksi jo tottunut rouvansa välillä kovinkin lennokkaisiin kokeiluihin, jotka sitten saattavat päätyä pannukakuiksi.

Mutta eihän sitävoi mennä vikaan tällaisella reseptillä, varsinkin kun seurasin kiltisti ohjetta. Vesimelonista on siis muuhunkinkuin kesäfestareiden alkoholinsalakuljettimeksi. Kolkeilkaa.

Hävikistä herkuksi-hengessä Miespuolinen taikoi jämistä seuraavana päivänä itselleen Gazpachon tapaisen. Kätevä Isäntä!


  
VESIMELONICURRY
noin 4 annosta

Yhteensä noin 1 kg vesimelonia kuutioina (koko melonin paino n. 2,5 kg)
josta 3 dl vesimelonia pieniä paloina, loput kuutioina (ks. ohje)

½ - 1 tl chilijauhetta (osan voi korvata paprikajauheella)
n. ½ tl jauhettua korianteria
n. ½ tl jauhettua kurkumaa
n. ½ tl juustokuminaa
1 pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
hiukan raastettua inkivääriä

ripaus mustapippuria ja suolaa
ripaus sokeria
1 - 2 rkl sitruunamehua
loraus öljyä

Pilko melonista noin 3 * 3 cm kuutioita. Poista tarvittaessa siemenet. Silppua lopusta melonista noin 3 dl pientä hakkelusta.

Soseuta 3 dl melonikuutioita tasaiseksi mehuksi. Kuumenna isolla pannulla pieni loraus öljyä ja lisää valkosipuli ja hetken perästä loput mausteet. Kuullota hetki, mutta älä päästä mausteita palamaan. Lisää pannulle melonimehu ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna hautua hiljalleen muutama minuutti kunnes noin 1/3 nesteestä on haihtunut. Lisää sitruunamehu ja tarvittaessa sokeria ja anna hautua vielä hetki.

Sekoita kuutioidut melonit varovasti mukaan ja anna hautua hiljalleen pari minuuttia. Tarkista vielä maku kohdalleen ja tarjoa joko heti kuumana, tai myöhemmin kylmänä lisukkeena.


Note to self: Valitse tähän mieluiten siemenetön vesimeloni. Äläkä vertaa valokuviasi Jokihakan kuviin!