maanantaina, heinäkuuta 16, 2012

Kookos-raparperipiirakka


 

Mikä olisikaan parempaa sadepäivän puuhaa kuin leipominen? Tänä kesänä leipomispäiviä onkin saanut pitää turhan taajaan. En taida olla mielipiteessäni ainutlaatuinen...

Olen tainnut joskus mainita, että meillä riittää lähisuvussa ruokavammoja vaikka muillekin jakaa. Onko gluteenitonta, vähälaktoosista, maidotonta,semivegeä, pähkinä- ja kala-allergista ja vaikka sun mitä. Toisinaan siis yhteisten leipomusten tekeminen aiheuttaa todellakin päänvaivaa.

Tämä kookoksinen raparperipiirakka soveltuu aika meille kaikille, kun vehnäjauhon korvaa gluteenittomilla jauhoilla. Kookosjauhoinnostuksen löysin Chocochilistä, pullaohjeesta kiitos sinne. Kookosmurun vääntelin Yhteishyvän ohjeesta.

Kokeilen tänään kookosjauhoja pizzapohjaan. Siitä ei ole vielä lapsille kertomista. Kokeilut jatkukoon!

  
KOOKOS-RAPARPERIIIRAKKA
pieni pellillinen

Kookosinen pullataikina:
1 dl kookosjauhoa
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 tl kardemummaa
0,75 dl margariinisulaa
2,5 dl kookosmaitoa tai kauramaitoa

Täyte:
1-1,5 L raparperia pieneksi pilkottuna
Ruokosokerisiirappia
10-15 mansikkaa viipaleina

Kookosmuru:
1 dl juoksevaa margariinia
1,5 dl sokeria
1,5 dl kookoshiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kookosjauhoja

Sekoita kuivat aineet yhteen. Lämmitä kookos- tai kauramaito 42-asteiseksi ja alusta se taikinan joukkoon. Lisää margariinisula. Vaivaa taikinaa hetki ja kohota se lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaa vähän aikaa ja kaulitse tai leivät se sormin pienelle uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle pieneksi pilkottu rapaprperi ja mansikkaviipaleet. Liruttele päälle ruokosokerisiirappia.

Tee kookosmuru: Mittaa kulhoon kookosmurun ainekset ja nypi ne yhteen. Ripottele muruseos tasaisesti raparperien ja mansikoiden päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Nauti hieman jäähtyneenä kahvikupposen kanssa sadepisaroiden ropistessa ikkunoihin