tiistaina, heinäkuuta 17, 2012

Sitruuna-kermavanukas - Lemon Posset


Viikonlopun jälkkäri oli lemon posset, joka on ollut varsinainen blogihitti kuluneen kevään aikana. Puheet englantilaisten surkeasta ruokakulttuurista joutanevat romukoppaan. Ainakin tämä jälkkäri hellii makuaisitia moniouiolisesti. Makea, hapan ja pehmeän kermainen samaan aikaan.

Sitruuna-kermavanukas on lisäksi naurettavan helppo valmistaa. Sen kun seisoo kymmenisen minuuttia hellan edessä ja kaataa sitten seoksen laseihin. Sitruunamehu hoitaa hyytymisen viileässä. Ja rakenne on ihanan silkkinen!

Lemon posset sopii loistavasti nautittavaksi kotimaisten mansikoiden kanssa. Jotka ovart nyt parhaimmillaan, vaikka vähän sateleekin! Ensi kerralla kokeilen korvata osan sitruunamehusta limettimehulla.

 Ohje napattu Nannalta, joka oli napannut sen GRV:stä.


LEMON POSSET
8:lle

6,6 dl kuohukermaa (ne kuohukermapurkit sattuu olemaan 3,3dl)
2 dl sokeria
1,5 dl siivilöityä sitruunamehua (meillä noin 4-5 pientä luomusitruunaa)

Tarjoiluun
Tuoreita mansikoita
Kurkkuyrtin kukkia

Kuumenna kerma ja sokeri kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia pienellä tulella koko ajan sekoittaen.

Poista liedeltä, lisää sitruunamehu, sekoita ja kaada tarjoiluastioihin.Kannattaa kaataa ensin kasarista kannuun, josta on helppo kaataa siististi. Anna jäähtyä ja jähmettyä viileässä nelisen tuntia. Otin itse varman päälle jähmettymisajan kanssa ja tein nämä jo edellisenä iltana.

Koristele mansikoilla ja kurkkuyrtin kukilla. Koristelun voi hoitaa myös sitruunankuorella tai talvella vaikka hedelmillä. Keralle voi tarjota myös mantelikeksejä tai muita keksuja.

Lähikuvaa. Harjoittelin käyttämään kameraa ilman automaattisäätöjä. 
Ei ihan niin helppoa, kuin luulisi.


Kurkkuyrtti on kasvanut monta vuotta kasvimaalla lähinnä itsekylväytymällä. 
Kukat ovat todella kauniita ja kivoja koristeita.