maanantaina, heinäkuuta 02, 2012

Hellevaraus: Persikka-rahkajäätelöJäätelöauton äänen kuuleminen voi laukaista ihmisessä ihan irrationaalisen jäätelönhimon. Vaikka olisi iältään jo yli kolmekymppinen.

Eihän siinä sitten muu auttanut, kuin alkaa jäätelöntekohommiin. Jääkaappi oli tosin aikamoisen tyhjä, ei todellakaan mitään kermaa tai munia. Onneksi oli Bonnen persikkasose, rahkaa ja kondensoitu maito. Ja netistä löytyi helposti tilanteeseen sopeutuva resepti Jotain maukasta-blogista, jonka ohjeella olen jo aiemmin tehnyt kivan kirpsakan limettisorbetin.

Ja  hei, kai te tiesitte, että se jäätelöauton merkkiääni tarkoittaa sitä, että jätski on loppu! Kannattaa mainita jälkikasvullekin, että ei tarvitse mennä turhaa norkoilemaan….

PERSIKKA-RAHKAJÄÄTELÖ

0,5 L persikkasosetta (makeuttamaton)
2 appelsiinin mehu
1 prk (397rg) kondensoitua maitoa
5 cl sitruslikööriä
2 rkl maissisiirappia
1 prk  8250 g) maitorahkaa

Sekoita kaikki aineet taseisesti sekaisin. Jäähdytä seos, jos eivät satu olemaan jääkaappikylmiä. Laitoin oman seokseni toviksi pakastimeen, toimi hyvin.

Appelsiinin voi hyvin vaihtaa sitruunaan. Sokeria ei todellakaan tarvitse muuten lisätä, tuo kondensoitu maito hoitaa makeutuksen paremmin kuin hyvin.

Veivaa massa jätskikoneella jädeksi. Kaada kannelliseen astiaan ja laita tekeytymään pakastimeen ainakin noin neljäksi tunniksi. Toki pienet maistiaiset voi aina ottaa ennen pakastusta!

 Tästä tuli hyvää. Vähän kuin frozen yoghurt. 

Note to self: Pidä aina jääkaapissa jotakin hedelmä- tai marjasosetta ja kondensoitua maitoa valmiiksi kylminä. Onnistuu pikajädet helposti. Maidottoman version voisi koittaa taikoa kookosmaidolla- ja kermalla sekä sopivalla makeutuksella, esim. hunajalla ja vaahterasiirapilla.