torstaina, maaliskuuta 01, 2012

Sinistä sauhua keittiössä: Ihanat blinit


Ainakin kerran talvessa on saatava blinejä. 

Luottoblinireseptiä ei vielä tähän mennessä ollut ehtinyt kertyä, mutta nyt se taisi löytyä. Suolaa ja Hunajaa-blogissa oli edesmenneen Presso-lehden julkaisema resepti, hieman tuunattuna, ja hyvä resepti olikin. Tuloksena oli kuohkeat, ilmavat ja rapsakat blinit. Juuri niin kuin pitääkin. Ja se perinteinen sininen sauhu keittiössä!

Kuohkeat, ilmavat ja rapsakat blinit

noin 12 kpl blinipannulla

Vaihe 1:
5,5 dl maitoa
3/4 dl smetanaa
25 g hiivaa
2 keltuaista
250 g tattarijauhoja
115 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Vaihe 2:
2 valkuaista
1 dl olutta (itse käytän useimmiten lageria, mutta tumma olut sopii myös)

Ensimmäinen vaihe: Lämmitä maito ja smetana ja luiota siihen hiiva. Sekoita joukkoon jauhot ja keltuaiset sekä suola. Anna levätä ainakin kuusi tuntia. Meillä taikina lepäsi jääkaapissa yön yli.

Toinen vaihe: Lisää taikiaan olut ja lopuksi nostele varovasti joukkoon vaahdotetut valkuaiset.

Paista blinit pannulla rapeiksi voissa ja tarjoile kuumana haluamasi lisukkeiden kanssa, vaikkapa punajuurihummuksen kera.

Pintaan saa rapeutta, kun paistelee blinit kirkastetulla voilla. Meillä hiukka oikaistiin ja käytettiin vain voi sulaa. Tosin sinne se hera painui kasarin pohjalle.

Note to self: Maidottomat blinitkin onnistuivat. Lisukepolitiikka hoitui näppärimmin, kun täytteitä ei sekoitettu valmiiksi, vaan kaikki saivat sekoitella täytteet omavalintaisesti pöydän antimista.


Pannut valmiina siniseen sauhutteluun.