lauantaina, maaliskuuta 03, 2012

Nopea rahka-mustikkakakku


Jos pakastimesi pohjalla lymyilee vielä paljon mustikoita, luo itsellesi pieni kesäillluusio ja leivo mustikkakakku.

Kiireisen emännän versio syntyy pienillä pika-apureilla eli valmistaikinalla ja maustetulla rahkalla. Upposi yleisöön kuin väärä raha. "Miten sä olet tällaisia ehtinyt tekemään?"
Jep, ihan oli vartissa kakku uunissa. ;) 

Sitruunainen rahka-mustikkakakku

Pohja:
400 g valmista murotaikinaa

Täyte:
2 prk sitruunarahkaa
2 kananamunaa
0,5 dl sokeria
40 g valkosukltaa raastettuna
o,5 tl vaniljajauhetta

Päälle:
4 dl pakastettuja mustikoita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Taputtele sulanut taikina leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Koita saada taikinaa laidoillekin. Oman vuokani halkaisija on 21cm, omituinen koko!

Sekoita täytteen ainekset ja kaada se pohjan päälle. Lisää vielä mustikat. Paista uunin alatasolla, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista, koska kuuma täyte on löllöä. Nautiskele kakku kahvikupillisen kera. Ja tässä tapauksessa se kahvihan pitää juoda nimenomaan kupista, mieluusti kukallisesta sellaisesta!