sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2012

Uunipaahdetut tomaatitJos jossain käsittämättömässä mielenhäiriössä satut keskellä talvea ostamaan kämäisiä ulkomaisia kirsikkatomaatteja, niin ainoa keino pelastaa itsesi ja tomaattiparat on tunkea ne uuniin.

Yours truly oli toiminut näin, mutta onneksi tajusin pelastaa poloiset tomaatit Jokihaan innoittamana.

Seuraavalla kerralla kannattaa vaan muistaa se, että kirsikkatomaatit tarvitsevat huomattavasti vähemmän aikaa ja lämpöä, kuin isommat tomaattiserkkunsa. Ja peltikin kannattaa asentaa vähän alemmas. Mutta kuin siellä uunissa majaili samaan aikaan valurautapadallinen kartisanpotkia, niin eihän se onnistunut. Mutta tomaatit maistuivat sitten ihan mahtavilta niiden potkien seurana!


Uunitetut senegalilaiset kirsikkatomaatit

rasiallinen kirsikkatomaatteja (400g)
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
kuivattua timjamia
(sokeria tai hunajaa)
(valkosipulia)

Laita uuni lämepnemään 140 asteeseen.

Puolita kirsikkatomaatit.

Levitä tomaatit pellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja mausteet. Sekoita ja asettele tomaatit vierekkäin.

Anna paistua uunin alatasolla noin tunti, käännä tomaatit ja jatka kypsennystä vielä tovi. En oikein osaa antaa tarkkaa aikaa, mutta kannattaa vähän vahtia tilannetta, koska palaneet tomaatit eivät ole hyvä juttu. Lisää öljyä, jos hommaa uhkaa ihan kuivua kasaan. Itse tosin tykkään vähän kuivemmista tomaateista.

Jos halua kuivakampia tomaatteja niin sammuta uuni ja jätä tomaatit vielä tunniksi jälkilämpöön. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa öljyä, suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia tai muita yrttejä.

Note to sef: Samalla vaivalla ja uunin lämmityksellä kannattaa kuivata reilumpikin satsi tomaatteja. Joten jos repsahdat senegalilaisiin, niin lataa kärryyn useampikin paketti. Nämä ovat tosi monikäyttöisiä!