tiistaina, maaliskuuta 06, 2012
Kermamuhennettu timjamilanttu
Tomaattilisäkkeen perään on hyvä postata viikonlopun potkapadan toinenkin lisuke, supisuomalaiset kermamuhennetut timjamilantut.
Loistojuures lanttu on makuasia, toiset rakastavat, kun taas joidenkin suussa se maistuu karvaalta. Meille se maistuu ja tällä kertaa erityisen hyvin: lantut muhennettiin kermaan, suomalaisten ruokablogien isoisän, Polkkapossun reseptillä.
Kermamuhennettu timjamilanttu
voita paistamiseen
lanttua
kuohukermaa
timjamia
suolaa ja pippuria
(sipulijauhetta)
Sulata voi pannulla ja lisää kuorittu, tasakokoisiksi kuutioiksi leikattu lanttu. Paista pannulla hetki. Lisää kerma ja anna lantun muhentua siinä kypsäksi. Lisää kermaa tarpeen mukaan. Ideana olisi, että kermaa ei enää juurikaan olisi, kun lantut ovat kypsiä. Mausta suolalla, mustapippurilla, (meillä ei ollut sipulijauhetta) ja runsaalla tuoreella timjamilla. Jos käytät kuivattua timjamia, niin lisää se muhennokseen jo aiemmin, vaikka kerman kanssa samaan aikaan.