keskiviikkona, maaliskuuta 07, 2012

Maakuntamatkoilla: Paloma ja Köökki Liemessä-blogin Jenni on viime aikoina esitellyt kivoja uudehkoja Helsinkiläisiä ravintoloita.

Meiltä ei ole hetkeen joudettu isolle kirkolle illastamaan, mutta onpahan käyty sitten tuolla maakunnissa. Maakuntamatkoilla mieltä lämmittää erityisesti se, että valittavissa oli muitakin kuin vain Reijo Resteliä tai vihreän kortin paikkoja. Kuvasaldo on niukka, olen edelleen jotenkin kovin kaino räpsyttelemään kameraa ravintolassa. Ehkä tilanne hieman paranee uuden kännykän myötä.

Hyvinkäällä Ravintola Paloma on viehko moderni paikka vanhan villatehtaan miljöössä. Perushyvää ruokaa ja mittava sekä mukavasti hinnoitelut viinilista. Kannattaa stopata vaikkapa iltapalalle, jos satut olemaan matkalla Tampereelle.

Forssan Ravintola Köökki on herttainen pieni ravintola vanhan puutalon kellarissa. Simppeliä, selkää ja maistuvaa ruokaa, joka ei todellakaan loppunut kesken. Ruokalistalle on kerätty paljon lähiseudun tuottajien herkkuja. Hevosen file oli makukokemus, jonka voisin ottaa uusiksi vaikka kotonakin.Mielenkiintoiset viinit ja lompakkoystävälliset hinnat. Tänne kannattaa lähteä vähän kauempaakin tai tehdä matkalla isompi lenkki.Pumpulikaupunkgissa kun ollaan, niin lautasliinat oli tietty Vinlaussonia. 
Rustiikilla meinigillä ne olikin tehty keittiöpyyhkeistä. Hauska idea!

Molemmissa paikoissa on tarjolla myös lounasta, jos satut olemaan kulmilla päiväsaikaan.Ja erikoisuutena molemmissa ravintoloissa toimii myös viiniklubi, jonka tiimoilla tarjolla on erilaisia tastingejä ja erikoisillallisia. Että vinkiksi vaan, jos satut kyseisillä kylillä asustelemaan.

Köökin tunnelmallinen ravintolasali houkuttelee illalliselle


RAVINTOLA PALOMA
KANKURINKATU 4-6 (VANHA VILLATEHDAS)
05800 HYVINKÄÄ, p. 010 420 2070
info@ravintolapaloma.fi

RAVINTOLA KÖÖKKI

Keskuskatu 6
30100 Forssa, p.050 400 4180 tai
kookki@ravintolakookki.fi