maanantaina, helmikuuta 27, 2012

Punajuurihummus



Oikeastaan tähän väliin pitäisi blogata blinit, koska niiden respetiä en ole tänne jostain syystä taltioinut. Mutta aloitetaanpa silti lisukkeesta, koska tämä vaan oli niin hyvää ja kertakaikkisen kaunista.

En tiedä, mistä tämä oikein poksahti mieleen, kun mietimme reilu viikko sitten kasvislisuketta blineille. Jostain muistin syövereistä se vaan nousi ja Lakeuksien Nannan blogissa oli resepti juurikin sopivasti. Alkuperäinen löytyy täältä. Hieman toisenlainen versio on muuten juuri kokattu myös Siskojen keittiössä.

 Punajuurihummus

 4 keskikokoista punajurta, puhdistettuna, keitettynä, kuorittuna ja kuutioituna
2 rkl tahinia (seesamtahnaa)
1/2 sitruunaa puristettuna, ainakin (5rkl?)
1 terhakka valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 rkl jauhettua kuminaa (alkuperäisessä reseptissä jeeraa)
1 sitruunan kuori raastettuna
Reilu ripaus suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan

Keitä tai paahda punajuuret kypsiksi kuorineen. Kuori ja pilko. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöritä seos tasaiseksi. Maista ja justeeraa vielä mausteet kohdalleen jos tarvetta.
Tahna säilyy jääkaapissa n. 3vrk, mutta sen voi myös pakastaa. Satsista tulee valmista tahnaa noin 5dl.

Tarjoile dippinä, leivän päällisenä tai blinien seuralaisena, kuten meillä tehtiin.


Miten voikin olla noin kauniin väristä?