lauantaina, maaliskuuta 31, 2012

Meksikoklassikko: GuacamoleHuhhuh. Työelämä on viime viikolla häirinnyt harrastuksia ja muuta elämää ihan liiaksi. Olen juonut viikon aikana ihan liian paljon kamalaa huoltiskahvia ja elänyt kämäisillä muovipussisämpylöillä. Vastapainoksi olen onneksi saanut kevään ekat, oikeasti tuoreet parsat sekä aivan fantastista metsäkauriin karetta.

Lauantai-iltana on silti ihana vaan lössähtää kotisohvalle ja nauttia jotain simppeliä. Kuten naudanlihafajitakset ja ihanaa guacamolea. Ja pullollinen huureteisen kylmää olutta!

Jostain kumman syystä en ole koskaan blogannut guacamolea. Enkä muuten ollut koskaan laittanut siihen tomaattia. Mutta nyt laitoin ja hyvää oli. Reseptivinkit Nannalta ja Hannelelta. Ja hei, eihän kukaan osta guacamolea kaupasta? Sehän ei ole avocadoa nimittäin edes nähnytkään...

Guacamole - avocadokastike

1 (banaanisalotti)sipuli
1/2-1 solo valkosipuli
2 avocadoa
2 pientä tomaattia
1 limen mehu
suolaa
tabascoa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi avocado. Kuutioi tomaatit ja valuta niistä nestettä pois, jos ovat kovin vetisiä. Nakkaa ainekset blenderin kulhoon, purista päälle limen mehu, lisää suolaa ja tabascoa ja blendaa mieluisaksi tahnaksi. Tarkista maut, lisää tarvittaessa suolaa, happoa tai tabaa. Meillä tehtiin tällä kertaa melkoisen sileää versiota. Jos haluaa vähän rouhempaa kastia, niin tee kastike morttelissa.Nauti kastike nachojen kanssa, ihan muuten vaan dippinä tai tacojen ja fajitasten kanssa.

Edit, Note to Self:  1 solo valkosipuli on aika paljon. Koska vielä sunnuntaiaamuna suussa maistui valkosipuli. Vähennä siis määrää, jos haluat vähän lyhytkestoisempaa valkosipulisuutta.Ihanan tehokas ja ison kulhon omaava uusi blenderi on Kenwood.