maanantaina, maaliskuuta 26, 2012

Arkista asiaa: Intian kukkakaalia


 Ihan pienenä tyttönä pidin kaalista hurjan paljon. Sitten jokin tuli minun ja kaalin väliin, ainakin kouluvuodet ja suomalaisen koululaitoksen kaaliruuat. Ei hyvä. Mutta nykyisin: ah, kaalia!Tykkään niistä kaikista ja voisin syödä kaaleja vaikka joka päivä. Totesinkin tänään miespuoliselle, että sipuli taitaa olla suosikkikasvikseni ja kaalit hyvänä kakkosen. Mutta vain jos tuoretta parsaa ei lasketa. Ja eihän sitä lasketa, koska se on sesonkiherkkua.

Tämä mainio arkiherkku puolestaan on alkuperäisin blogista Käpykakku selän alla. Muuntelen sitä aina vähän sen mukaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.


Paahdettua kukkakaalia intialaisittain maustettuna

1 kukkakaalinpää
2-3 rkl öljyä
1 rkl voita
kourallinen manteleita tai cashew-pähkinöitä (meillä pinjansiemeniä)
½ tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa jauhettuna tai siemeninä
1 tl kardemummaa jauhettuna tai siemeninä
chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan

Tarjoiluun: maustamatonta jogurttia
Päälle: tuoretta korianteria silputtuna

Pese kukkis ja lohko sopivankokoisiksi suupaloiksi. Ei kovin isoiksi, ettei kypsyminen kestä liian kauan.
Rouhi mantelit/pähkinät/pinjansiemenet tai jätä kokanisiksi.

Laita kukkakaalit, mantelit/pähkinät, öljy, nokare voita ja mausteet uunivuokaan ja pyörittele sekaisin.

Paahda uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Sekoittele puolivälissä paistamista, niin saat tasaisen paistotuloksen. Syö maustamattoman jogurtin saattelemana lisukkeena tai sellaisenaan.