torstaina, maaliskuuta 22, 2012

2 x lounaalla kauppahallissaTyölounaani on useimmiten sarjassta omat eväät, mutta kerran viikossa tulee käytyä ulkoruokinnassa ja toki sitten reissun päällä lounaat hoituvat ravintolassa.

Maakuntaretkillä suunnistan usein ravintolan sijasta paikalliseen kauppahalliin, jos sellainen vain on tarjolla. Ja Tampereellahan on ja siellä mitä leppoisin ranskalaisbistro Neljä vuodenaikaa. 

Ravintola Neljä vuodenaikaa hurmasi minut sekä tunnelmallaan, että ruoallaan. Alkuun pieni vihreä salaatti ja somia minisämpylöitä, päälle rapeaksi paistettua possun kassleria, parsakaalilla höystettyä perunasalaattia ja loppuun vielä hyvä espresso. Tuolla setillä jaksoin pitkälle pitkän päivän ja ajella vielä kotiinkin asti.

Bistron ruuissa hyödynnetään hallin freesiä tarjontaa. Ja lounashinnat eivät päätä huimaa, annos maksoi 9,80e. Ruokanautinnon voi kruunata lasillisella laadukasta viinä.

Rapeapintainen kassler. En tiennyt, että sekin voi olla näin hyvää!


Aina ei kannata mennä merta edemmäs kalaan vaan pysähtyä ihan suosiolla Helsingissä siinä Kauppatorin nurkalla ja suunnata kohti Wanhaa kauppahallia. Hallin Soppakeittiöstä saa ihanaa kuumaa, maukasta ja mausteista kanakeittoa, tuoretta rapeakuorista leipää ja raikasta yrttiöljyä. Keitto nautitaan hallin eläväisestä tunnelmasta nauttien ja sen jälkeen vaaputaan vatsat pulollaan torille kahville. Alle kymmenellä eurolla selviää tästäkin lounaskeikasta ja taitaapa kympistä jäädä vielä torikahvirahatkin.

Käykääpä syömässä! 

 Tuhti ja tulinen kanakeitto.