lauantaina, tammikuuta 14, 2012

Taikinamania jatkuu: Suklaalimppuset


En ole suinkaan ainoa tässä taloudessa, jota vaivaa pieni taikinantekemismania. :) Eräänä iltana kotiin tullessani eteisessä leijui vastaan suklaaikkuleipien tuoksu. Ei lainkaan hassumpi kotiintulo.

Miespuolinen oli kaivellut reseptiä netistä ja löytänyt Merjan leivonta- ja askartelublogista tämän jenkkialkuperää olevan pikkuleipäreseptin. Nämä olivat todella suklaisia! 

Suklaalimppuset
n.24 kpl

2-3 kananmunaa
3 ½ dlSokeria
150g suklaata (tummaa tai maitosuklaata) sulatettuna
1,25 dl voita sulatettuna
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:
Tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Taikinasta tulee jäykkää.

Anna taikinan levähtää jääkaapissa jonkin aikaa. Pyörittele taikinasta palloja ja litistä niitä vähän. Kieritä palat hyvin tomusokerissa ja asettele pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi ohuesti tomusokeria pikkuleipien päälle, siten ettei pikkuleipien halkeamat peity.

Meillä ei ollut tomusokeria, joten näistä ei tullut niin makeita ja ulkonäkökin on hieman erilainen kuin Merjan versioissa. Viimeisetkin tomusokerit upposivat mokkapaloihin, nyt pitäisi sitten muistaa ostaa uutta!

Huom. Jos haluat vähemmän makeita pikkuleipiä, jätä tomusokerissa pyörittely väliin ja ripauta tomua paistettujen, jäähdytettyjen pikkuleipien päälle.Toki tuohon makeusasteeseen vaikuttaa hieman myös käytetyn suklaan makeus!