tiistaina, tammikuuta 17, 2012

Chocolat chaud - kuumaa suklaata

 
Mitä tehdään pieleen menneestä suklaatryffeleistä?
No ihan hemmetin hyvää aamukaakaota!

Choclat chaud

Liian lötköä tryfflimassaa
(eli suklaata, kermaa, kahvilikööriä ja liraus tummaa siirappia)
Maitoa
Sokeria
Vaniljaa

Kuumenna haluamasi määrä maitoa kattilassa ja lisää joukkoon tryffelimassaa makusi mukaan. Maistele, mausta vaniljalla ja lisää joukkoon sokeria, jos olet imelän ystävä. Nauti rauhallisen viikonloppuaamun herkkujuomana tuoreiden sämlylöiden kera.

Tryffeleiden ongelma oli reseptissä ollut virhe, jota en ajoissa tajunnut. Kerman ja suklaan suhde oli pielessä, massa jäi löysäksi, eikä siitä todella voinut mitään palleroita alkaa pyörittelemään. No, tulipa hyvät kaakaot!

Tarinan opetus on se, että jos vähänkään epäilyttää niin tarkastele muutamaa muutakin reseptiä... Pieni epäluulo on ihan terveellistä. Aina ei voi voittaa, mutta tämä oli hyvä torjunta.