maanantaina, tammikuuta 09, 2012

Back to the 90's: Mokkapalat


Viime viikolla Hesarin ruokasivuilla oli juttu Suomen googlatuimmasta reseptistä. Ketään ei varmaan yllätä, että kyseinen resepti on mokkapalat!

Itse olen tehnyt mokkapaloja viimeksi varmaan yläasteella, joten ehkä oli aikakin ottaa uusinta. Toinen hyvä syy alkaa leipomaan lauantai-iltana klo 22 oli keittömme uusin tulokas, jota oli ihan pakko testata.En toki voinut toteuttaa ohjetta ihan alkuperäisessä moodissa, vaan tuunasin taikinaa muscovadosokerilla ja Marianne-crushilla.

No miltä ne mokkapalat maistuikaan reilun 20 vuoden tauon jälkeen? Ööh tuota, ei ne niin kovasti minua sytyttäneet. Jotenkin laimeaa, vaikka tosi nostalgista ja sokerista. Nykyisin olen enemmän mutakakkunaisia kuin mokkapalatyttöjä.

Minttu-mokkapalat
Pellillinen 

Taikina:
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria (2 tavallista + 1 tumma muscovado)
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria (0,5 tl vaniljajauhetta)
2 dl maitoa
1 dl Marianne-crushia

Kuorrutus:
50 g voita
500 g ruokotomusokeria
noin 5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria tai 0,5 tl vaniljajauhetta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sulata voi ja laita jäähtymään.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.Sekoita joukkoon voisula.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään, sekoita seos voisulan joukkoon.
Huom. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti!

Koristele halutessasi nonparelleilla ja Marianne-crushilla