tiistaina, joulukuuta 20, 2011

Soppakellarin viimehetken joululahjavinkit


Nykyisin on trendikästä antaa joululahjaksi vaikka  mitä elukoita, koulukirjoja kaukomaille tai muuta ylevää hyväntekeväisyyselettä.Mutta on se kyllä niinkin, että lahjoja on erityisen kiva antaa ja saada. Vaikka hyväntekeväisyyskin on hieno asia.

Blogit ja naistenlehdet ovat pullollaan vinkkejä ja ohjeita itsetehtyihin lahjoihin. Kaikilla ei vain ole aikaa tai osaamista moiseen, joten tässä tulee muutama ihan kaupallinen lahjavinkki. Ja huom. tämä EI siis ole mikään vink-vink osasto lähipiirille! Tai maksettu mainos. :)

Keittiökaveri-lahjakortti
Taatusit iloinen lahjayllätys kiireiselle perheenäidille tai hänelle, joka inhoaa ruokakaupassa käymistä.

Samppanja- tai portviinipullo

Samppanjapullo on hyvä lahja, aina. Ja näin talvella myös portviinipullo, madeira tai sherry ilahduttaa varmasti. Alkon valkoimat ovat tällä hetkellä runsaimmillaan, kysy myyjältä vinkkejä tai tsekkaa niitä vaikka täältä.

Keittiötarvikeliikkeiden lahjakortit
Itsehän olen kroonisessa keittiötarvikeostotokiellossa, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö aina jotain vimpstaakkelia hinkuaisi. Jos et halua kysyä, mitä lahjansaaja haluaisi, niin lahjakortti on hyvä vaihtoehto.
Keittiötarvikeliikkeitä on isoimmissa kaupungeissa ja nykyisin vähän muuallakin ja usealla on verkkokauppakin. Tässä muutamia

Chez Marius, Helsinki
Kokkipuoti, Helsinki
Eiring, Helsinki
Decanter, Helsini ja Espoo
Delice Gourmet, Espoo
Idelli, Turku
Keittiöelämää, Tampere
Culinaria al Dente, Lappeenranta
Lahjakeittiö Paprika, Pori
Keittiötarvikeliike Purnukka, Kotka
Kokkiman.com (verkkokauppa)
Keittiöväline.fi (verkkokauppa

Kahvia & Teetä:
Kaffecentralen, Helsinki
Kaffa Roastery, Helsinki
Johan & Nyström, Helsinki
Mokkamestarit, Tampere
Thehuone, Helsinki
Demmers Teehaus, Helsinki
Teekauppa Chaya, Helsinki 

Kirjat
Ruoka- ja viinikirjoja ei kai voi koskaan olla liikaa ja kirja on aina hyvä lahja. Tässä muutama hyvä opus: 

Berglund-Rinta-Huumo-Vahtera: Ruoasta viiniin
Björklund-Nars: Lähiruokaa
Berglund-Rinta-Huumo: Viinistä Viiniin 2012
Ruokastailauskirjat
(saatavilla mm. Amazonista)
Eat Helsinki 2012
 

Kokkaus- tai viinikurssi
Elämyksellinen kokkauskurssi tai viinikurssi on aina oiva lahja. Erilaisia kokkokoulujä täällä pk-seudulla järjestetään monen tahon toimesta: Martat, Kokkikoulu Espa, Ravintola Nokka / Kokka, Helsingin kulinaarinen instituutti, Team kitchen, Kuura Events & Kitchen. Leipomiseen liittyviä koristeluasioita voi opiskella esim. Confetin järjestämillä kursseilla Tuusulassa tai Espoossa. Viiniasioita pääsee opiskelemaan ainakin Viini-lehden järjestämissä Viinikouluissa. 

Valokuvauskurssi
Tavalliselle ruokabloggarille keittiön tuotosten valokuvaaminen aiheuttaa usein päänvaivaa. Kalustollakin on merkitystä ja sillä, osaako sitä käyttää. Puhumattakaan siitä stailauksesta. Ruokakuvauskurssi on siis mitä mainioin idea ruokabloggarille! Tsekkaa Jennin kurssi.

Lehtitilaus
Vuosikerta Donna Hayta, BBC Good Fodia, Glorian Ruoka ja Viiniä, Makua, Viinilehteä, Elle Matia, Mat och viniä tms. ei ole koskaan pahasta. 

Suklaa
Suklaa toimii aina. Jos päädyt antamaan lahjaksi suklaata, niin unohda Fazerit ja Marabout. Petri's Varlhona, Chjoko tai ihan vaikka Neuhaus ilahduttaa aina. 

Delicard
Delicard on ihan hauska lahja, jota löytyy erilaisina versoina. Olemme kokeilleet kerran, toimitus pelasi, vaikka en minä siitä valmisjälkkäristä oikein perustanut.

Lautapeli
Sokerina pohjalla: Innokkaan lautapelaajan vaimona tähän listaukseen on pakko laittaa edes yksi peli. Olen innostunut kovasti Dixit-pelistä, joka ei ole sitä perinteisintä lautapelimeinikiä!