lauantaina, marraskuuta 05, 2011
Teetä, sympatiaa ja leipää (Teeleivät)
Teeleivistä tulee aina mielleyhtymä yläasteen köksäntunneille. Vaikka oikeastihan minä leivoin teeleipiä jo paljon ennen köksäntunteja, koska meillä sai lapset leipoa ja laittaa ruokaa.
Hieman yläasteen ajoista poikkeavaa twistiä teeleipiin tarjoaa tämä alunperin jostain Valion "korruptioiltamista" blogeihin levinnyt resepti. Ohjeita tähän löytyy ainakin Pumpkin Jamista ja Kokki-Pottilasta. Ja hyvä, että resepti on levinnyt, koska nämä ovat mainioita.
Muutaman leipäsen päälle ripottelin salamisuikaleita ennen paistamista, mikä sopi ihan mainiosti. Muut leivät maistuivat teen kera ihan ilman voitakin.
Juustoiset rahkateeleivät
4 kpl
2,25 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
110g vahvaa cheddaria raasteena
2 pientä kotimaista omenaa raasteena (n. 1 dl)
1 prk rahkaa
reilu 1 tl itsetehtyä makeaa chilikastiketta
1/2 tl suolaa
3/4 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon juustoraaste ja omenaraaste. Lisää muut ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikinasta jauhotetuin, öljytyin tai kostein käsin leivinpaperille neljä teeleipää, joiden korkeus on n. 1cm. Jaa leivät leivinpyörällä neljään osaan ja pistele haarukalla.
Paista 220-225 asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Tarkkaile tilannetta, etteivät leivät pääse kuivumaan.
Huom. chilikastiketta olisi voinut lattaa vielä hitusen enemmän. Eli ensi kerralla 2 tl. Makuasioita!
Tarjoile teen ja sympatina kera, synkkänä ja myrskyisenä syysiltana.