maanantaina, syyskuuta 12, 2011
Papusalaatti
Pensaspavut ovat tuottaneet tänä vuonna avomaalla ihan uskomattoman paljon satoa, kiitos lämpimän syksyn! Meillä on kasvanut sekalaista seurakuntaa, edelliskesien jämäsiemenet käytettiin tänä vuonna pois. Tuottoisin on tainnut olla violetinvärinen Purple Queen, joka tosin muuttuu tavallisen vihreäksi keitettäessä...
Omenaminttu-blogi innoitti minutkin laittamaan satsin papuja salaatiksi. Noudatin alkuperäisohjetta melko tarkasti, mitä nyt sipuli väri hieman vaihtui ja siemenet unohtui. Ja asettelussakin taisin vähän oikaista mutkissa, mutta maukasta kuulemma oli!
Salaatti tuoreista pavuista
(4 - 6:lle)
500 g tuoreita papuja
5 tomaattia, keltaisia ja punaisia
1 punasipuli tai shalottisipuli
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria myllystä
Pinnalle:
persiljaa ja basilikaa silputtuna
siemeniä tai pähkinöitä, jos kaapista löytyy
Silppua tai viipaloi sipuli renkaiksi. Sekoita pienessä kulhossa sitruunamehu, etikka, hunaja, öljy sekä suola ja lisää joukkoon sipulirenkaat maustumaan.
Huuhtaise papuset, nipsauta niistä pieni pala pois kannasta. Keittele napakan kypsiksi, noin 8-10 minuuttia papujen koosta riippuen. Kaada lävikköön ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä.
Viipaloi tai kuutioi tomaatit.
Kaada pavut laakeaan tarjoiluastiaan, lisää tomaatit ja punasipulit liemineen. Sekoita varovasti nostellen. Lisää mukaan silputtua persiljaa ja basilikaa sekä suosikkipähkinöitä tai siemeniä, jos niitä sattuu kaapissasi olemaan.
Tähän sopisi oivasti mukaan myös fetajuusto, jos haluaa tästä vielä vähän ruokaisamman lounaan! Pavuthan ovat mainio proteiinin lähde.