sunnuntai, syyskuuta 18, 2011

Paistetut päärynät ja sadonkorjuutunnelmaa


Tämä on taas sarjassamme älyttömän yksinkertaista mutta käsittämättönän hyvää. Jälkiruoka niihin hetkiin, kun kaapissa ei ole mukamas yhtään mitään raaka-aineita ja oikeastaan ei edes jaksaisi tehdä mitään.

Oman puun päärynäsato on syöty, kotimaisia kauppoihin odotellessa!

Paistettua päärynää ja keksimuruja

1 päärynä / ruokailija
reilu köntti voita
fariinisokeria, muscovadoa tai ruokoasokerisiirappia
kanelia

Tarjoiluun:
Vaniljalla maustettua ranskankermaa
Bastogne keksejä murustettuna

Kuori ja lohko pääärynä. Kuumenna paistinpannu ja anna voin sulaa. Paista päärynälöhköt voissa sokerin kera. Asettele päärynät pieniin jälkiruokakulhoihin, ripottele päälle keksimuruja ja kruunuksi nokare vaniljalla maustettua ranskankermaa, päälle vielä muutama keksihippu.

Jos et halua päärynöitä niin kokeile sama setti omenoista. Toimii taatusti.

Tsajutin Satu
oli käräyttänyt nektariineja ja luumuja ja kruunannut ne sulalla suklaalla. Ei voi olla hassumpaa sekään!


Pienet Aune-päärynät puussa.
Nämä syötiin ihan sellaisenaan, superherkkuja!


Paprikat ovat puskeneet ennätysmäärän satoa tänä kesänä.
Kunhan ne vaan nyt tajuaisivat kypsyä, samoin kuin nuo tomaatit.
Onneksi niitä(kin) voi jälkikypsentää sisällä, pimeä ja omena edesauttavat asiaa!



Ruusukaalit tuloillaan, vielä pitää odotella tovi.
Lokakuussa päästään herkuttelemaan näillä!