maanantaina, elokuuta 15, 2011

Marinadihuntu possulle


Sillä aikaa kun mustikkahillo tuossa jäähtyy, on hyvä aika palata taannoiseen Dansukkerin näytepakettiin. Juttu tuli mieleen, koska hilloamiseen tarvitaan sokeria...

Ihan turhan usein kuulee puhuttavan siitä, kuinka lihan marinoiminen on niin kovin työlästä. Ja kun ei oikein tiedä, mitä siihen marinadiin laittaisi jne. Höpönlöpön, sanon minä. Marinoiminen ei ole mitään rakettitiedettä ja sinnehän voi laittaa vähän sitä mitä kaapista löytyy. Viimeksi nakkasin marinadikippoon siskoni tekemän tomaattisoosin jämän. Toimi ihan vallan hyvin!

Tässä muistiin itselle ja muillekin yksi tämän kesän suosikeista, joka löytyi siitä näytepakkauksen reseptivihkosesta. Sinänsä kiva ohje, että nämä ainekset, tai jotain vastaavaa löytyvät useimmiten kaapista.

Marinadi possun lihalle

1/2 dl vasta puristettua sitruunamehua
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl öljyä
2-3 rkl ruokosokerisiirappia
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 tl tai enemmänkin sambal oelek-chilitahnaa
reilustu mustapippuria myllystä

Riittää noin 1,5 kg:lle lihaa. Sopii taatusti myös kanalle!


Kesäsipulit kävivät grillin parilalla! Sipaisu yrttiöljyä niskaan ja
ropsaus pippuria ja suolaa. Helppo ja hyvä lisuke.


Palaan siihen mustikkahilloon ihan tuota pikaa. Kaavin juuri kattilan pohjan, maistui kertakaikkisen hyvälle!