sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2011

Kohtaaminen rypsipossun kanssa


Tulihan se minullekin sitten viimein eteen, nimittäin rypsipossu. Tietyistä maaseutumarketeista kun ei oikein muuta possua saa, joten ymmärrän yskän ja kestin tämän kuin ehta muonittaja. Tein siis ruokaa parhaani mukaan. Varsinkin, kun itse en siellä kaupassa käynyt vaan tulin valmiin jääkaapin äärelle.

En nyt tässä avaudu aiheesta sen enempiä, muuta kuin että mitä suurta huijausta! Niinkutsutut terveysvaikutteiset elintarvikkeet ja niiden mainonta saavat minut näkemään kirkkaita värejä, salamoita ja pääkalloja... En ole ärsyyntymiseni kanssa yksin, Kuluttajaliitto on huomattanut aiheesta ja blogeissakin aihe on noussut esiin, esim. Voisilmäpelissä ja Sorsanpaistajassa.


Mozzarellalla ja punaisella pestolla kuorrutetut possupihvit

3 marinoimatonta possun ulkofilepihviä
rasvaa paistamiseen
punaista pestoa (miksei vihreäkin kävisi yhtä hyvin)
1 pallo mozzarellaa viipaloituna
pippuria myllystä
tuoretta basilikaa silputtuna

Ota possupihvit noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Paista pihvit grillin parilalla tai pannulla. Käännä pihvi ja sipaise jo paistetulle puolelle reilu kerros punaista pestoa ja lättää päälle viipaloitua mozzarellaa. Paista pihvi kypsäksi. Rouhi päälle mustapippuria ja tupsauta juuston päälle vielä kunnon kourallinen silputtua basilikaa.


Punainen pesto valmistui hetkessä. Ja maistui herkulliselle!

Ja vaikka kovasti suosinkin ruuan itse alusta alkaen tekemistä niin landeolosuhteissa sitä välillä oikaisee ihan mielellään, vaikka olisi juuri kohdannut rypsipossun. Nomu Stir-sarjan tomato & herb pesto mix on kiva tuttavuus! Ja sillä ei kai ole ainakaan Suomessa mitään terveysväitteitä. Paitsi että hei, tomaatissahan on runsaasti lykopeeniä!


Nomu osaa pakkaukset. Tyylikäs, ei voi muuta sanoa!