sunnuntai, toukokuuta 29, 2011
Parsaa, osa N+1: Parsaa, parmankinkkua ja wasabikastiketta
Mistä näitä parsajuttuja edelleen tunkee?
No, repsahdin ostamaan muutaman puntin italialaista luomuparsaa. Edellisen kysymyksen vastaus siis lienee, että kauppahallistahan niitä parsajuttuja punkeaa.
Vaikka olenkin yleensä enemmän vihreän kuin valkoisen parsan fani, niin täytyy todeta, että tänä keväänä olen saanut muutaman kerran ihan loistavaa valkoista parsaa. Kerran Ranskassa ja kertaalleen ihan täällä koti-Suomessa. Tuoreus on tässäkin se tärkein avainsana.
En olisi uskonut, että wasabi ja parsa menisivät mitenkään yhteen. Vaan käviväthän ne! Ohje alunperin partaäjäjogurtinn sivuilta. Tämä on taas sarjassamme helppoa ja hyvää perjantai-illaksi.
Parsaa, parmankinkkua ja wasabikastiketta
4:lle
n. 0,5-1 kg tuoretta valkoista parsaa (tai vihreää)
4 reilua viipaletta parmankinkkua (tai muuta kylmäsavustettua kinkkua)
Wasabikastike:
3 dl paksua turkkilaista jogurttia
15 g wasabia (1/3 tuubi)
5 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Käsittele parsa, kuori ja poista kuiva kanta.
Keitä parsaa kevyesti suolatussa vedessä 3- 5 minuuttia. Jäähdytä talouspaperin päällä. Tahi kypsennä uunissa tai grillaa, kuten meillä tehtiin.
Sekoita wasabikastikkeen ainekset keskenään. Kastikkeesta tulee melko vahva, joten maista välillä ennen kaiken wasabin ja inkiväärin lisäämistä.
Jaa parsat 4 yhtä suureen annokseen ja tarjoile parmankinkun ja wasabikastikkeen kera.
Kuvissa vain parmankinkku, koska nuketettu vihreä parsa ei ollutkaan niin kovin kuvauksellista!