sunnuntaina, toukokuuta 01, 2011

Kiintiöparsaresepti

Aika kinkkuisaltahan se näyttää...

Ei taida olla kevättä ilman parsareseptiä ruokablogissa. Täytynee kunnostautua tässä asiassa, koska muutamana edeltävänä keväänä reseptit eivät ole tänne asti kirjautuneet.

Sain työkaverilta vinkin tähän ihastuttavaan parsaherkkuun. Tällä kannattaa juhlistaa alkanutta kevättä!

Seuraavaksi pitäisikin bongata jostain hyvä parsakeiton resepti. Edellinen kokeilu oli jotenkin omituisen puiseva.

Parsaa, ilmakuivattua kinkkua ja appelsiinikastiketta


2 isoa punttia tuoretta vihreää parsaa
2 pakettia ilmakuivattu kinkkua
2 luomuappelsiinia
hunajaa
(nokare voita)
suolaa ja pippuria

Käsittele parsat, ota vinkkiä vaikkapa Marilta.

Laita toinen paketti kinkusta (joka voi olla parmaa, serranoa tms.) uuniin ja paahda se rapeaksi, n. 225-250 astetta, noin 10-15 minuuttia. Seuraa paistumista, ettei uunista ala nousta sinistä sauhua…

Purista appelsiineista mehu. Pilko toinen paketillinen kinkkua ja nakkaa se kylmään pannuun. Paistele kinkkua, rasva sulaa mukavasti ja kinkusta tulee hiukkasen rapsakampaa. Ota kinkku pannulta ja nakkaa sinne seuraavaksi appelsiinimehu. Kiehauta mehua kasaan, pyöristä makua tarvittaessa hunajalla ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Voit nakata perään vielä nokareen voita kiillottamaan kastiketta. Mutta toimii ihan ilmankin.

Kiehauta parsat napakoiksi, ohjetta voi katsoa jälleen Marilta Pumpkin Jamista. Asettele parsat joko lautasille annoksiksi tai lämmitetylle vadille. Lorauta kastike perään, sitten pannulla käyneet kinkut ja uunissa rapeksi paistetut ja murustellut kinkut. Tarjoile ja kerää kehut!