tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Paahdetut punajuuret ja sinihomejuustoa


Kevättä, kesää ja tuoretta kasvissatoa odotellessa on kiva makustella vielä edellisen sadon juureksia. Tämä kuuluu (jälleen kerran) sarjaan helppoa ja hyvää, tosin ei kovin nopeaa. Punajuuret vaativat hieman aikaa kypsyäkseen.

Tämä sopii loistavasti lisukkeeksi melkein mille vain. Meillä nautiskeltiin kesäpaikan naapurin lampaan ulkofilettä.


Paahdetut punajuuret ja sinihomejuustoa


n. 1kg punajuuria
Tuoretta rosmariinia ja timajamia
oliivöljyä ja balsamicosiirappia
suolaa ja pippuria
n. 170g sinihomejuustoa

Kuori ja viipaloi tai lohko punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Vuorasin oman vuokani leivinpaperilla, astianpesuoperaatio oli näin aika paljon helpompi.

Mausta viipaleet tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippurilla sekä lorottele päälle oliiviöljyä ja balsamicosiirappia. Pöyhi mausteet punajuurten joukkoon. Paista uunin alatasolla noin 200 asteessa. Aikaa menee ainakin 30-40 minuuttia, riippuen vähän punajuuripalasten koosta ja paksuudesta. Kääntele juureksia välillä paistamisen aikana. n. 15 minuuttia ennen uunista ottamista ripsauta päälle murusteltu homejuusto. Jos et halua homeilla niin lisää öljyä tarvittassa, etteivät punajuuret kuivu.