tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Paahdetut punajuuret ja sinihomejuustoa


Kevättä, kesää ja tuoretta kasvissatoa odotellessa on kiva makustella vielä edellisen sadon juureksia. Tämä kuuluu (jälleen kerran) sarjaan helppoa ja hyvää, tosin ei kovin nopeaa. Punajuuret vaativat hieman aikaa kypsyäkseen.

Tämä sopii loistavasti lisukkeeksi melkein mille vain. Meillä nautiskeltiin kesäpaikan naapurin lampaan ulkofilettä.


Paahdetut punajuuret ja sinihomejuustoa


n. 1kg punajuuria
Tuoretta rosmariinia ja timajamia
oliivöljyä ja balsamicosiirappia
suolaa ja pippuria
n. 170g sinihomejuustoa

Kuori ja viipaloi tai lohko punajuuret ja laita ne uunivuokaan. Vuorasin oman vuokani leivinpaperilla, astianpesuoperaatio oli näin aika paljon helpompi.

Mausta viipaleet tuoreilla yrteillä, suolalla ja pippurilla sekä lorottele päälle oliiviöljyä ja balsamicosiirappia. Pöyhi mausteet punajuurten joukkoon. Paista uunin alatasolla noin 200 asteessa. Aikaa menee ainakin 30-40 minuuttia, riippuen vähän punajuuripalasten koosta ja paksuudesta. Kääntele juureksia välillä paistamisen aikana. n. 15 minuuttia ennen uunista ottamista ripsauta päälle murusteltu homejuusto. Jos et halua homeilla niin lisää öljyä tarvittassa, etteivät punajuuret kuivu.

5 kommenttia:

Hovkonditorn kirjoitti...

Punajuuri ja sinihomejuusto sopivat hyvin yhteen!

Tusla kirjoitti...

Niin sopivat! :)

Mulla on kaapissa sitä Valion uutta pehmeää Auraa. Siitäkin pitäisi jotain viritellä, onneksi on vielä päivämäärää jäljellä...

Herkkusuu kirjoitti...

ei se sinihome, varsinkaan juuri aurajuusto välttämättä vielä päivämäärän umpeen menemisen jälkeen vielä ole syömäkelvotonta, on vain saanut hieman enemmän aroomia ikääntyessään...vasta kun juusto on niin homeen peitossa että siitä karvat kasvaa ja se alkaa valua pitkin alustaansa...

Satu kirjoitti...

Punajuuret ovat ihania ja voisin kuvitella niiden sopivan enemmän kuin hyvin Auran kaveriksi. Täytyy kokeilla tätä seuraavalla kerralla, kun teen punajuuria :)

Tusla kirjoitti...

Herkkusuu, totta ei nuo päivämäärät ole niin nokon nuukia. :) Muistan eräänkin Brie de Meauxin, joka oli ihanan valuvan kypsää. Sehän oli ihan eri tuote kuin sama valkohomejuusto nuorena.

Satu: ei muuta kuin kokeilemaan vaan.
Punajuuret on ihania!