sunnuntaina, huhtikuuta 03, 2011

Karitsavartaat ja kurkkusalaatti


Vaikka keittiön keittokirjahylly pullistelee erilaisia opuksia, niin toisinaan sitä pitää näköjään bongata omistamiensa kirjojen reseptejä toisista ruokablogeista. Oikeastaan aika kätevää!

Hankin Markus Aremon & Jari Peltosen La Table-kirjan jo heti sen ilmestymisen jälkeen, mutta enpä ole kokeillut siitä mitään. Onneksi Sitruunaruohossa oltiin ryhdytty tuumasta toimeen ja kokattu näitä maukkaita karitsavartaita ja kurkkusalaattia. Soppakellari kiittää pienestä henkisestä potkusta persuuksille tämän kirjan korkkaamisen suhteen! :)

Karitsajauhis oli Bovikin tilalta, sitä oli myynnissä mahtavassa Kirkkonummen mahtavassa Maatilapuodissa.

Karitsavartaat

600g karitsan jauhelihaa
2 tl suolaa
2 kananmunaa
0,5 dl pinjansiemeniä
10 kivetöntä mustaa oliivia
1 valkosipulinkynsi
tuoretta korianteria ja basilicaa
valkopippuria
varrastikkuja

Kurkkusalaatti

2 pientä kurkkua
1/2 solo valkosipuli
1 dl ranskankermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 sitruunan mehu
tuoretta korianteria ja basilikaa
suolaa ja valkopippuria

Sekoita suola jauhelihan joukkoon ja anna seistä pari minuuttia. Lisää joukkoon kananmunat ja pinjansiemenet, vaivaa kunnes massa on kiinteää. Hienonna oliivit, valkosipulinkynsi ja yrtit. Lisää ne jauhelihamassan sekaan. Sekoita tasaiseksi ja mausta massa lopuksi valkopippurilla. Pyörittele murekkeesta soikuloita pötköjä ja aseta ne varrastikkujen päihin niin, että saat aikaan tikkareita. Kypsennä vartaita uunissa noin 10 minuuttia koon mukaan.

Valmista kurkkusalaatti. Kuori kurkut, halkaise ne ja poista siemenet. Leikkaa kurkku ohuiksi nauhoiksi. Murskaa valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, jogurtti ja ranskankerma kurkkujen sekaan. Mausta kurkkusalaatti sitruunamehulla, korianterilla, basilikalla, suolalla ja valkopippurilla.



Tarjoile karitsatikkarit kurkkusalaatin kanssa. Dippaa tikkareita kurkkusalaattiin ja nauti!

Turvallisuus - ja laiskuussyistä minulla ei ollut varrastikkuja käytössä. Ja korianteri korvattiin tuoreella persiljalla, koska minulla on edelleen pieni issue tuoreen korianterin kanssa meneillään...