keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Makoisat parmesaanikeksit

Muutama päivä sitten kukkakaalikeiton kanssa natusteltiin parmesaanikeksejä. Tämä resepti jäi silmiin jostain syksyisestä Maku-lehdestä ja löytyihän resepti näppärästi ko. aviisin verkkosivuiltakin. Erityisesti tässä viehätti vehnäjauhojen erittäin pieni määrä ja varmaan ne voisi korvata jollain muullakin jauholla. Eivät kovin keveitä suutuntumaltaan, koska rasvassa riittää. Mutta todella hyviä!

Samantyyppisellä vhh-teemalla oli muuten supertyylikkäässä Avaruusasema-blogissa kokeiltu vähähiilarisia juustoleipäsiä. Mielenkiintoisia!

Pahoittelut, näistä ei ole erilliskuvaa.

Parmesaanikeksit
n. 20 kpl

100 g parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
1 kpl munaa

Sekoita juustoraasteen (n. 3 dl) joukkoon kuivat aineet. Lisää huoneenlämpöinen voi ja muna.
Sekoita tasaiseksi. Nosta teelusikalla leivinpaperoidulle pellille pieniä kekoja. Jätä väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Paloitellut keksit sopivat mainiosti käytettäväksi krutonkien tapaan salaateissa ja keitoissa. Ne ovat myös hienostunut suolainen pala tervetulomaljan kanssa tarjottavaksi.

Syö heti, ehdottomasti parhaimillaan leivontapäivänä!