sunnuntaina, marraskuuta 21, 2010

Kotiseutumatkailua



Talvinen sunnuntaipäivä on oivallinen juttu kotiseutumatkailua silmällä pitäen. Minkäänlaisia suunnitelmia päivälle ei ollut, joten kun mieleen muistui Kirkkonummen maatilapuoti, oli ainakin yksi tutustumiskohde selvä. Lisäski pulpahti mieleen Bistro Omat, jossa jo tuli kertaalleen kesällä vierailtua. Näillä suunnitelmilla siis porhallettiin matkaan.

Maatilapuoti sijaitsee Kirkkonummen Eestinkylässä, peltojen keskellä. Tunnelmallisesta punamultaisesta talosta löytyy puodin lisäksi pieni kahvila, jossa kannattaa ehdottomasti nauttia kupposellinen kahvia ja herkullinen tilalle leivottu pulla. Puodin valikoima vaihtelee sesongin mukaan, tällä hetkellä se oli yllätävänkin laaja. Montaa laatua paikan päällä leivottua leipää ja leivonaista, juureksia, kaaleja, herneitä, jauhoja ja ryynejä, säilykkeitä, lihaa, kalaa ja vaikka mitä! Kannattaa ehdottomasti poiketa tai tehdä pieni retki. Aukioloajat kannattaa myös tarkistaa netistä, ettei tule hukkareissua. Näin sunnuntai-iltapäivänä porukkaa oli liikkellä yllättävänkin paljon. Hyvä juttu!



Bistro Omat puolestaan sijaitsee Kirkkonummen kylillä, ihan siinä keskustassa, samassa pihapiirissä Citymarketin kanssa. Paikan filosofia on tarjota hyvää ruokaa, joka on valmistettu mahdollisimman paljonlähialueen tuotteista. Sunnuntaisin tarjolla on brunssi, joka oli tällä kertaa riista-aiheinen.



Brunssilla oli alkupalat buffassa, pääruoka tuli lautasannoksena ja jälkiruuat olivat taasen buffassa. Yleensä en näitä buffavirityksiä juuri diggaile, mutta voi tokkiinsa, nyt oli kyllä hyvää! Maalaismakkara hirvenlihasta vei kielen mennessään (Ja minähän en yleensä niistä ryynäreistä piittaa.) ja pääruokana nauttimani poronkäryn puolukkahillon vaniljatwist teki vaikutuksen. Miespuolinen herkutteli nieriällä. Jälkkäripöydästä löytyi suklaakakun lisäksi Peltolan Blueta, nautinnollista! Palvelussa oli ajoittain pientä hakemista, mutta mitäs tuosta. Sattuuhan sitä. Poistuimme sangen kylläisinä ja onnellisina ja tulemme taatusti uudelleen. Ja samaa suosittelen kaikille muillekin. 29 euroa tästä ruokaelämyksestä oli todella kohtuullinen raha! On se vaan kiva juttu, että omalta kotikylältä löytyy jotain muutakin kuin Rosso. Aina ei siis ole pakko mennä isolle kirkolle, jos haluaa syödä hyvin ulkona.