keskiviikkona, marraskuuta 17, 2010

Iskälle pixxaa


Lehdistä tursuaa aina isänpäivän alla kaikenmaailman pihvi- ja kermaperunareseptejä. Mutta meidän iskälle tehtiinkin pixxaa. No hyvä on, myönnetään, sitten sunnuntaina iskä sai sitä pihviäkin. Mutta ei kermaperunoita!

Pizzataikinan resepti tällä kertaa Viva Ciabattasta Aleksilta. Todella mainio ohje, mutta ei hätähousuille. :)

Aleksin pitsapohja
1 pieni pixxa eli meillä tehtiin heti nelinkertaisena

100 g kylmää vettä
150 g vehnäjauhoja
5 g hiivaa
3 g suolaa

Jauhot, hiiva ja vesi sekoitetaan vain yhteen ja laitetaan suoraan jääkaappiin parista tunnista pariin päivään. Kun alkaa tekemään jo palavasti mieli pitsaa laitetaan uuni täysille, (meillä 250 astetta) vaivataan taikinaan suola ja samalla lisää sitkoa. Kaulitaan littanaksi, täytetään pizza kaikella kivalla ja paistetaan valmiiksi. Meillä oli tällä kertaa vegepixxaa ja sitten ihan parmankinkku- ja metkurstiversiota. Kokeilevampaa osastoa tällä kertaa esitti tämä pieni pizzavinksu:

Kuvassa näkyvä pizzan päällä oleva viheriäinen tahna on paksuhko basilikaöljy, joka surautettiin bamixilla rypsiöljystä, oliiviöljystä, puntista basilikaa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Ärinomaista pizzan päällä, jos pelkää, että rasvatasot ei tässä ruuassa ole muuten kohdillaan.