sunnuntaina, marraskuuta 14, 2010

Porkkanakakku, vol. 2


Kohtahan tästä tulee ihan leivontablogi...

Isänpäivänä piti saada kaikille sopivaa kakkua pöytään. Tätä nykyä en olekaan enää ainoa ruokavaivainen lähisuvussa, vaan nyt huomioidaan myös maidotonta ruokavaliota. Fiksu siskoni ratkaisi kakkuprobleemin porkkanakakulla, joka leikattiin perhosen muotoon. Näin saatiin näpsästi kahta versiota kakusta.

Ohje löytyi viehkosta Chocochilistä. Kakussa on mainio, mehevä rakenne ja maut kohdillaan!


OODI VIIDELLE PORKKANALLE eli
SAARA TÖRMÄN PORKKANAKAKKU

4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria tiiviiksi puristettuna
2 dl öljyä
1,5 dl kauramaitoa, soijamaitoa tai vettä (ensi kerralla kokeillaan appelsiinimehulla)
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1/2 tl suolaa (meillä vaniljasuolaa)
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
omat lisäykset:
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus maidottomille:

100 g margariinia
225 g maustamatonta soijatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
liraus sitruunamehua

Kuorrutus soija-allergisille:

100 g margariinia
2oo g maustamatonta soijatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
liraus sitruunamehua

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.
3. Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja soijamaito. Sekoita.
4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.
5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
6. Anna jäähtyä.
7. Sekoita kuorruteen aineet yhteen, anna jähemttyä hetki jääkaapissa ja levitä se sitten kakun päälle. Koristele kakku mantelirouheella, pinjansiemenillä tai nonparelleilla.