tiistaina, lokakuuta 26, 2010

Mustikkaiset myslikeksit


Koska ruuanlaittoni on nykyisin hieman askeettista, niin blogataan sitten näistä satunnaisista leipomuksista. Kuiva-ainekaapissa roikkunut myslipaketti innoitti minut tähän kokeiluun sunnuntain ratoksi. Alkuperäisresepti on taattua Pirkka-laatua, mukavan simppeli ja nopea toteuttaa.

Mustikkaiset myslikeksit

100 g voita
5 dl mysliä (ensi kerralla vain 4dl, jos mustikoita)
0,5-1 dl ruokosokeriasokeria
3 rkl maitoa
2 rkl siirappia
1 dl kuivattuja mustikoita
100g rouhittua valkosuklaata
1 1/2 dl luomuvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi, sekoita sukan rasvan joukkoon mysli, sokeri, maito, siirappi ja vehnäjauhe-leivinjauheseos.
Nostele taikinasta leivinpaperin päälle lusikalla nokareita. Jätä leviämisvaraa. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Huomioita: Sokerin määrää kannattaa säätää vähän myslin mukaan. Itselläni oli maukeutettua luomumysliä, joten vähensin sokerin määrän 0,5 desiin. Ja, olisi varmaan kannattanut vähentää hieman myslin määrää noiden mustikoiden takia, koska nyt tuntui, että cookiet eivät meinanneet pysyä kasassa. Ainakaan niitä ei voinut nostella nokareiksi, sen verran kuivankiinteä oli taikina. Ja ero alkuperäiseen reseptikuvaan on aika iso, ei stailauksessa vaan nimeomaan
Paistetun keksin koostumuksen suhteen. Mun myslissä ei siis ollut rusinoita tms. niin siksi laitoin mustikoita.

Valkosuklaa ei muuten sulanut uunissa vaan pysyi hauskasti paloina.