torstaina, syyskuuta 30, 2010

Rommirusina-suklaakakkua syysiltoihin


Long time - no blogging. Koska ei oikein ole ollut mitään blogattavaa.
Ruuanlaitto on ollut aika heikoissa kantimissa, koska meillä on syöty
viime aikoina lähinnä kanaa ja kasviksia eikä edes juotu viiniä! Ei
niistä oikein keksi mitään ihmeempää blogattavaa...

Uusin Kotivinkki innoitti kuitenkin kokeilemaan Rommirusina-suklaakakkua. Rommirusinat eivät varsin ole koskaan kuuluneet herkkuihini, menee vähän samaan kategoriaan liköörikonvehtien kanssa. Lapsuudesta muistuu mieleen isäni lempijäätelö, joka oli juurikin se rommirusina. Ei pelkoa, että minä ainakaan olisin halunnut saaliinjaolle tämän jätskin kohdalla. Mutta tämä kakku oli namia, ei ihme tällä raaka-ainelistalla...

Rommirusina-suklaakakku
6-8:lle

1 dl luomurusinoita
0,75 dl rommia
300 g voita
5 dl sokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
5 luomukananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
250 g valkoista suklaata
1 dl saksanpähkinöitä

Sekoita rusinat ja rommi. Anna rusinoiden marinoitua vähintään
vuorokausi. No, en antanut ja onnistui siltikin.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi
vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe ja munta yksitellen voimakkaasti
vatkaten. Note to self: Tämä on iso taikina, ota iso kulho ja tehokas
sähkövatkain!

Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi. Lisää vehnäjauhot taikinaan,
sekoita ja lisää suklaaraaste perään. Sekoita lopuksi rommirusinaseos
ja pähkinät taikinaan. Meillä jätettiin pähkinät pois ja toimi ihan
hyvin niinkin. Tilalle voisi ehkä kokeilla pinjansiemeniä?

Vuoraa reunallinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja
paista kakkua uunissa keskitasolla noin 25-35 minuuttia. Kokeile
kypsyys puutikulla (hammastikku, grillivarras). Kakku on valmis, kun
taikina ei enää tartu tikkuun. Tässä vaiheessa on pakko todeta, että
tätä kakkua ei kannata paistaa missään kakku- tai leipävuoassa. Vaan
ihan oikeasti esim. laakessa, suorakaiteen mallisessa lasagnevuoassa.
Paistoin omaa versiotani nimittäin todella pitkään ja hartaasti, koska se oli
leipävuoassa. Onnistuihan se, mutta vei aikaa ja hermot meinasi kärtsätä.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Lisänä voi tarjota esim.
ranskankermaa, jätskiä tai kermistä. On tuhtia ja taatusti makeaa
kakkua, pieni pala riittää. Juomasuositus on Kotivinkin mukaan makea
Marsala, sopii varmasti hyvin syysiltaan!