tiistaina, toukokuuta 04, 2010

Tahmainen herkku: VaahtokarkkiBrownies


Keittokirjoja ei ole viime aikoina tullut selailtua. Hassu juttu sinänsä, vaikka ne nykyisin sijaitsevat kätevästi keittiössä ja vieläpä oikein hyllyssäkin.

Ruokalehdet sitten tuleekin rapisteltua läpi sitäkin aktiivisemmin, joko töissä tai kotona. Tarkkaavaisuus on tosin mitä sattuu, mutta tämä makeaakin makeampi herkku iski silmiini heti. Aviisi oli uusin Maku-lehti. Ja onneksi Vappu sattui sopivasti hollille niin sain hyvän syyn leipaista näitä. Näistä tuli ihan tautisen hyviä: makeita ja tahmeita. Yksi palanen riittää.

VaahtokarkkiBrownies
(10 annosta)

125g voita
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa
2,75 dl sokeria (meillä tumma ruokosokeri)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 dl silputtuja vaahtokarkkeja (ostin 2 pussillista, riitti just)
50g tummaa suklaata rouhittuna

Pinnalle: vaahtokarkkeja

Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella ja lisää joukkoon vähitellen sokeri. Sekoita munavaahtoon voiseos (huom. ei saa olla kovin kuumaa!) Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa.

Leivinpaperoi noin 20x x20cm uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Tasoittele ja Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Taikina kuohuu uunissa, älä pelästy. Lisää muutama minuutti ennen paistoajan umpeutumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä 30 minuuttia. Jäähdytä Browniet hyvin. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

Ja muuten, ei haittaa vaikka sukaata sattuiskin lipsahtamaan mukaan tuplamäärä... Ai teinkö niin? No ei sitä aina voi pysyä mukana laskuissa.