torstaina, toukokuuta 06, 2010

Keväänvihreä pasta




Salaatit ja pastat ovat meillä usein arki-illan ruokaa, niin tänäänkin. Tämän pastan innoittajina toimivat yllättävän freesit unkarilaisparsat ja ihana, pieni ja napakka kesäkurpitsa. Jonkinsortin pasta primavera tästä sitten syntyi.

Keväänvihreä pasta
(kahdelle nälkäiselle)

oliiviöljyä
nippu kevätsipulia
1/2 solo valkosipuli
6 vartta vihreää parsaa
1 pieni ja napakka kesäkurpitsa
1/2 vihreä paprika
tilkka valkoviiniä
sitruunamehua
tilkka kermaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Silputtua tuoretta basilikaa
murennettua sinihomejuustoa

Sopiva määrä mieluisaa pastaa

Kuori parsat ja kiehauta niitä nopeasti muutama minuutti. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Silppua kevätsipuli ja valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa ja paprika haluamallasi tavalla. Laita pastavesi kiehumaan. Kuullota pannulla sipuleita oliiviöljyssä tovi ja lisää pannulle kesäkurpitsa ja paprika. Anna paistua hetki ja lisää sitten liraus viiniä. Keitä pasta, jätä se reilusti al denteksi. Valuta pasta. Lisää pannuun parsat (pl nuput), tilkkanen sitruunamehua ja kerma. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää pannnulle pasta ja parsan nuput. Tarkista makua ja lisää sitruunamehua / suolaa / pippuria tarvittaessa. Annostele lautasille ja ripsauta päälle murenneltua sinihomejuustoa.



Ihanan aurinkoisen arki-illan kunniaksi ruokaa siivitteli nautinnolinen valkoviini yhdeltä lempituottajistani, Georg Breurilta. Talon nykyinen viinintekijä on muuten nuori nainen, Theresa Breuer. Todella valovoimainen persoona!