torstaina, toukokuuta 13, 2010

Nuu-nuu nuudelisalaatti


Viimeisimmästä Maku-lehdestä tarttui vaahtokarkkibrowniesin lisäksi matkaan nuudelisalaatti. Mainio lisäke esim. grillikekkereille tai lounassalaatiksi esim. kanalla höystettynä. Katkaravut tai tofukin toimisivat varmasti hyvin.

Tämän salaatin myötä tuli hankittua myös seesamiöljyä ja sehän olikin kerrassaan mainiota!

Nuudelisalaatti

120g riisinuudelia (3mm leveitä)
150g sokeriherneen palkoja
1/2 punasipuli
1/2 vihreä paprika
1/2 punainen paprika
1 prk (225/140g) vesikastanjoita
3-5 kevätsipulin vartta
1/2 punainen chilipalko
1 dl thaibasilikaa hienonnettuna
Seesaminsiemeniä (paahda, jos jaksat)

Kastike:
2-3 rkl makeaa thai chilikastiketta
2 rkl limettimehua
1 rkl seesamiöljyä
1 tl inkivääriä raastettuna
1 tl suolaa

Liota riisinuudeleita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Valuta nuudelit ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.(Noin 2 min.) Kumoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta.

Kiehauta sokeriherneen palot suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Jos käytät pakasteherneitä, voit lisätä ne suoraan jäisinä salaattiin.

Sekoita salaatikulhon pohjalla kastikeaineet keskenään. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös huuhdellut paprikat. Valuta vesikastanjat ja viipaloi myös ne. Silppua kevätsipuli ja halkaistu, siemenetön chili. Sekoita kaikki ainekset kastikkeeseen. Peitä ja anna maustua viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Sekoita joukkoon silputtua thaibasilikaa juuri ennen tarjoilua.

Meillä tätä on varioitu ihan reippaasti sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Toimii hyvin munanuudeleilla, ilman vesikastanjaa, herneitä ja thaibasilikaa. Joskus mukaan laitettiin paistettua kanaa, jolloin salaatti toimi mainiona lounaana.